Etusivu Oscar Kuvat Kuulumisia Linkit Muistoissa In English

Vuosi 2014
Vuosi 2013
Vuosi 2012
Vuosi 2011
Vuosi 2010

Vanhat
Emilin & Aaronin kuulumiset:
Vuosi 2009
Vuosi 2008
Vuosi 2007
Vuosi 2006
Vuosi 2005
Vuosi 2004
Vuosi 2003
Vuosi 2002

KUULUMISET 2012

20.12.2012 TILINPÄÄTÖS & JOULUTERVEHDYS
On taas vuosittaisen tilinpäätöksen aika.

Aloitimme tammikuussa kokeilemalla jotain ihan uutta, kävimme koirauimalassa. Oscar tykkäsi ja ui heti ensimmäisellä käynnillä kuin kokenut uimalakävijä. Kävimme talven/kevään aikana muutaman kerran.

Tammikuun puolessa välissä Saviojan Anne varmisti Oscarille kisakirjan agilityyn ja olimme valmiit ensimmäiseen kisastarttiin. Helmikuun lopussa Oscar osallistui ensimmäisiin agilitykisoihinsa ja minä pääsin kisaradalle viiden vuoden tauon jälkeen! Ensimmäinen nollatulos tuli yhdeksännessä kisastartissa huhtikuussa ja kesäkuun alussa neljännessätoista ykkösluokan startissa Oscar siirtyi kakkosluokkaan.

Syyskausitreenikautemme agilityssä meni aika hukkaan. Emme päässeet vapaatreenaamaan lainkaan ja ohjatut treenit olivat vain kerran viikossa ja näistäkin olemme varmasti noin joka kolmannet tai neljännet joutuneet jättämään väliin syystä tai toisesta. Kakkosluokan alkuun mahtuikin sitten monennäköistä rataa ja ensimmäinen kakkosluokan LUVA irtosi vasta marraskuussa.

Maaliskuun alussa lähdimme Marin ja Mizyn kanssa Kouvolan ryhmänäyttelyyn, jossa Oscar esiintyi nuorten luokassa. Tulokseksi tuli EH/1. Tämä olikin vuoden ainoa näyttelykäynti.
Rallytokoakin on vuoden aikana treenattu vaihtelevasti, mutta kisoihin asti emme päässeet. Olemme edellisvuoden tapaan käyneet monella lenkillä lagotto Samun kanssa ja pojat ovat aina yhtä innoissaan nähdessään.

Oscarkin suolisto-ongelmatkin ovat onneksi hellittäneet kun ikää on tullut enemmän ja kaikenlaisen turhan roskan syöminen ulkona on loppunut.

Tavoitteita en ensi vuodelle aseta kuin yhden, nousu agilityssä kolmosluokkaan. Toivon myös, että pääsimme treenaamaan lajia huomattavasti enemmän. Rallytokokisoihinkin olisi kiva osallistua. Näyttelyyn menoa harkitsemme, Oscar on mielestäni vieläkin kesken kehityksen, vaikka miehistymistä on vuoden aikana tapahtunutkin.

Tähän loppuun haluamme toivottaa kaikille HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2013!

20.11.2012 AIKUISTUMISTA JA AGILITYÄ
Kaksi ja puoli vuotta Oscarin piti kasvaa, mutta nyt minä saan pitää crocsejani eteisen lattialla, poissa kaapista ilman, että ne päätyvät Oscarin kannettavaksi :) Lasten Zhu Zhu pets-lelutkin ovat välillä unohtuneet matalalle sohvapöydälle yöksi ja ne ovat olleet samalla paikalla vielä aamulla.

Agilityä olemme treenanneet luvattoman vähän nyt syyskaudella. Ohjatut treenit ovat vain kerran viikossa ja niistäkin olemme monesta eri syystä joutuneet olemaan poissa jonkin verran. Loppuvuosi varmasti jatkuu samoissa merkeissä, mutta toivottavasti vuoden vaihteen jälkeen pääsemme taas ahkerammin treenaamaan. Oscar starttasi 10.11.2012 agilitykisoissa ja hylkyputken jälkeen kakkosluokasta tuli ensimmäinen LUVA ja sijoituskin oli hieno 2/19!

20.10.2012 KISOISSA YMS.
Toissa viikon perjantaina olimme Eevan, Löwen ja Twiggiksen kanssa pari tuntia metsässä. Eeva teki yhden hakuruudun, josta Twii haki 4-5 damia, Oscar 4 ja Löwe sitten viimeiset. Oscar lähti ja haki hyvin, mutta palautukset eivät olleet ihan suoraviivaisia minulle. Paranivat kyllä onneksi loppua kohden.

Seuraavana päivänä olin Purinalla agilitykisoissa talkootöissä. Kyseessä oli kolmosluokkien kisat, joten oli kiva katsoa radat läpi ja miettiä miten sen olisi itse ohjannut.

Sunnuntai aamuna tapasin Marin ja Arin kanssa Kivikkossa, johon Ari oli suunnitellut rallytokoradan. Alkuun nenä taas vei Oscaria, mutta tässäkin lajissa homma parani loppua kohti ja yksi kierroksista meni jopa loistavasti.

Tänään olimme Oscarin kanssa pienen kisatauon jälkeen agilitykisoissa. Paikkana Ojanko ja tuomarina Sari Mikkilä. Ennen ensimmäistä rataa tein Oscarin kanssa vähän rallytokoa. Virtaa taas kuin pienessä kylässä, mutta hetken kuluttua homma toimi taas paremmiin.

Ensimmäisellä agiradalla oli vähän liikaa innostusta ja hylkyhän siitä tuli. Meillä oli kuitenkin tosi hauskaa radalla ja se oli tavoitteena! Toinen rata oli hyppyrata. Harmittavasti yksi rima tuli alas, joten tulokseksi 5vp, aika -7,22.

27.09.2012 KUULUMISIA
Kotisivujen päivitys on ollut vähän hunningolla, sorry!

Elokuussa kisasimme 7 rataa agilityssä, joista 6 hylkyä ja yksi 5vp. Oscarilla oli joku uhmavaihe päällä ja se esitti agilitykentällä kaikkia tyhmyyksiä. Onneksi pari viime kertaa se on ainakin treeneissä ollut oma itsensä, joten eiköhän me taas kohta päästä näyttämään kunnon osaamista agilitykisoihin. Agilityyn tuli oman sairastumiseni vuoksi pieni pakkotauko.Diagnoosi onneksi selkeyttää minulle osan agiltyongelmistamme, jatkossa pysyn toivottavasti paremmin Oscarin menossa mukana! Syyskuun alusta lähtien on kuitenkin pitänyt toistaiseksi ottaa vähän rauhallisemmin ja agility on ollut tauolla. Seuraavia kisoja olen katsellut lokakuun loppupuolelle.

Olemme asuneet nyt reilut seitsemän vuotta Sipoossa ja tänä syksynä olemme löytäneet uusia lenkkeilyreittejä, joita on tutkittu ahkerasti. Sen verran syrjässä, että muita siellä ei ole näkynyt :) Yhtenä päivänä ihmettelin kun Oscar jäi jonnekin, huusin ja sieltähän herra juoksi lähettyville isohko sammakko suussa. Iso osa oli jo syöty ja loput meni sitten siinä silmieni edessä, YÖK! Pari päivää Oscar vaikutti välilllä pahoinvoivalta, mutta sammakon syömien ei onneksi aiheuttanut mitään suurempia ongelmia.

30.07.2012 MATKALLA
Kesäkuun lopussa Oscar starttasi ensimmäisen kerran agilityn kakkosluokassa. Kisoista ei jäänyt paljoakaan kerrottavaa. Ensimmäisellä radalla Oscar oli hidas ja jotenkin hajamielinen, tuloksena hylky. Toisella radalla emme suorittaneet estettäkään kun Oscar lähti startista radan reunalle tervehtimään jotakuta ja poistuin sen kanssa radalta. Ensimmäiset iltakisamme eivät siis olleet menestys…

Kisojen jälkeisenä päivänä vein Oscarin hoitoon Päiville ja Teemulle kolmeksi viikoksi. Suurkiitos hoitopaikkaan! Muu perhe suuntasi ensin Islantiin ja sieltä Minneapoliksen kautta Iowaan sukulaisia tapaamaan. Mahtava reissu, josta jäi mukavia muistoja ja iso kasa kuvia.

Reissun jälkeen nukuimme univelkoja pois kotona muutaman päivän ja suuntasimme mökille, jossa Oscar sai taas uida järvessä niin paljon kuin sitä huvitti. Kivasti se antaa muidenkin uida ja tänä kesänä se jätti lasten vesilelutkin rauhaan. Viime kesänä se yritti jatkuvasti saada lasten uimalauttojen naruista kiinni ja hinata ne rantaan.

Olemme pitäneet täydellistä agilitytaukoa nyt noin kuukauden. Taukoa ei siis pidetty epäonnistuneiden kisojen takia vaan ryhmätreenimme jäivät kesätauolle ja palaamme niihin tänään. Agilitykisakalenteriakin olen katsellut ja miettinyt uskallanko ilmoittaa Oscarin elokuun kisohin, Oscar kun ei oikein ole lämpimien kelien koira.

02.06.2012 OSCAR KAKKOSIIN :)
Oscar starttasi aamupäivällä I-HAH:n kisoissa, tuomarina oli Anne Savioja. Sujuvan radan jälkeen tulokseksi tuli 0, ihanneaika -5,98 ja sert, joten seuraava starttimme onkin sitten kakkosluokassa! Sijoituimme kisassa toiseksi ja voittaja oli ainoa, joka meidän lisäksi teki nollatuloksen. Oscar oli todella mukavasti tänään kuulolla ja ohjautui hyvin vaikka en itse menossa koko ajan mukana pysynytkään. Emme ehtineet jäämään iltapäivän kakkosluokan radalle ylioppilasjuhlien vuoksi, mutta pääsimme nollakoirana harjoittelemaan toisen ykkösluokan radan, jossa teimmekin hylyn heti kahden ensimmäisen esteen jälkeen kun Oscar meni A-esteelle putken sijaan. Oma ohjaukseni taisi olla sertin jälkeen vähän lepsua...

Tavoitteena oli päästä kakkosluokkaan ennen kesätaukoa ja se tavoite tuli täytettyä. Oscar jää nyt agilitykisoista kesätauolle (paitsi jos kisaamme yhdet kisat kuun lopussa... :)

27.5.2012 KOTISEUDUN TAPAHTUMIA
Viime aikoina lenkeillä on ollut vähän liiankin paljon tapahtumia. Toissa viikolla tiistaina eräältä pihalta karkasi koira tervehtimään meitä jalkakäytävälle (ei todellakaan ensimmäinen kerta kun tältä pihalta karkaa koira ja talon väkeä ei voisi vähempää kiinnostaa), keskiviikkona matkalla pellolle toisesta pihasta karkasi pieni terrieri, joka kävi suoraan Oscarin kylkeen kiinni (onneksi sai aikaan vain naarmuja) ja torstaina seudun häirikkölabrabori tuli meille iltalenkillä vapaana uhittelemaan! Onneksi se on sen verran nössö tyyppi, että tajuaa jättää meidät rauhaan kun rähjään sille takaisin. Oscar onneksi on hiljaa kun vedän sen taakseni.

Keskiviikkona olin naisporukan kanssa lenkkeilemässä ja Oscar juoksenteli mukana. Se katosi hetkeksi ja kun huusin se tuli mukanaan hyvin pureskeltu muovipussi, jossa oli pala nakkia. En tiedä montako palaa se oli pussista syönyt, mutta olin hyvin tyytyväinen kun se luovutti aarteensa minulle.

Tänään lenkkeilimme läheisellä hiekkatiellä ja Oscar oli pitkässä flexissä. Se pysähtyi haistelemaan tien reunaa ja hypähti äkkiä sivuun. Sen vieressä oli iso kyy! Melkoinen sihinä kuului kun ohitimme käärmeen. Oletin, ettei ehtinyt puraisemaan, mutta kyllä tässä iltapäivä ja alkuilta on mennyt vähän Oscaria tarkkailessa. Alueella on paljon kyitä, mutta onnekseni olen seitsemän vuoden aikana nähnyt vain kolme!

Rauhallisempia lenkkejä kotimaastoissa, kiitos :)

12.05.2012 TOINEN LUVA :)
Starttasimme tänään kahdella agilityradalla kotikisoissa Purinalla. Ensimmäinen rata meni loistavasti ja tuloksena 0-rata ja toinen sija.

Toisella radalla väsymys vähän painoi ja siitä hylky (kaksi esteen ohitusta ja kepeillä toiseen väliin). Ei kuitenkaan ihan huono rata.

11.05.2012 VIERAITA
Eeva ja Twiggis (Agrosofens sockerdröm) kävivät tänään vierailulla. Oscarin emä Toppa on Twiggiksen isoäiti, joten kovin kaukaista sukua ne eivät keskenään ole :)

21.04.2012 EKA NOLLA
Kisasimme tänään kaksi starttia HSHK:n kisoissa Ojangossa. Ensimmäiseltä radalta hieno suoritus päättyi hylkyyn kun minä sähläsin Oscarin ohjauksen kepeille (tai siis en ohjannut sitä kepeille).

Toinen rata oli hyppyrata ja siitä tuloksena ensimmäinen nolla! Oscar oli tänään hienosti kuulolla ja sitä oli todella kiva ohjata. Oma ajoituksenikin alkaa paremmin pysyä Oscarin vauhdissa mukana.

Agilityblogissa lisää juttua kisoista!

09.04.2012 KISOISSA SÄHELTÄMÄSSÄ
Oscar starttasi tänään oman seuramme kisoissa kolmella radalla, ei vaan ollut tänään meidän päivä agilityssä. Radat olivat mielestäni tänään vaikeat ykkösluokan radat ja varsinkin kepeille viennit olivat hankalia. Meidän ongelmat olivat tosin muualla kuin ratojen vaikeudessa...

Ensimmäisellä radalla Oscar kävi kahden esteen jälkeen tervehtimässä tuomaria ja oma ohjaus vähän hajosi. Sen seuraksena kaksi kieltoa radalta ja yliaikaa.

Toisella radalla jätin Oscarin istumaan lähtöön. Se tuijotti hetken tuomaria ja käänsi sitten katseensa minuun. Annoin lähtöluvan ja Oscar syöksyi suoraan ensimmäisen esteen ohi tervehtimään JÄLLEEN tuomaria! Sain sen jatkamaan ja seuraavan esteen jälkeen se syöksyi tervehtimään ratahenkilöitä. Sen jälkeen otin Oscariin syliin ja kannoin pois radalta. Yleisöllä kuului olevan hauskaa ;) Tuloksena hylky.

Kolmannelle radalle minulla oli vähän vaikea löytää motivaatiota. Rata lähti kuitenkin ihan hyvin liikkeelle ja vaikka oma ohjaukseni oli koko ajan vähän myöhässä, selvisimme radasta yhdellä kiellolla ja yhdellä keppivirheellä.

Marin kuvaamat videot ensimmäisestä ja viimeisestä radasta löytyvät tulossivulta. Toinen rata ei ole julkaisukelpoinen, se sisältää Oscarin sähläystä ja Marin sensuroimista vaativat (aiheelliset) kommentit ;) Kiitos TAAS videoinnista!

Parin viikon kuluttua taas uudestaan, sillä kivaa kuitenkin oli vaikka tänään vaadittiin vähän enemmän huumoria kuin normaalisti!

05.04.2012 OSCAR 2 VUOTTA!
Oscar täyttää tänään jo kaksi, uskomatonta miten nopeasti aika menee. Vastahan me jännityksellä odotimme pentuja syntyväksi. Toisinaan Oscar on vielä hyvin pentumainen ja toisaalta taas välillä jo niin aikuinen.

Oscar on enemmän ja enemmän alkanut muistuttamaan emäänsä Toppaa!

Oscar

Onnea myös Oscarin sisatuksille Bländalle, Fixalle, Frostalle, Pippille ja Razerille!

Oscar oli viime viikon hoidossa Päivillä meidän muiden lomaillessa mahtavassa kevätsäässä Levillä. Suurkiitos hoitopaikaan!

24.03.2012 TOISET KISAT
Oscar kisasi tänään kaksi rataa BAT:n kisoissa Ojangossa. Oma väsymys näkyi valitettavasti ohjauksessa. Ensimmäisellä radalla tuli putkella kieltovirhe, taisin vähän ylivarmistaa putken oikeaan päähän menon ja Oscar tuli ohi. Sen lisäksi toiseksi viimeinen rima tuli alas, siinä ei tapahtunut mielestäni mitään erikoista. Tulokseksi siis 10 vp ja ihanneajan alitus.

Toisella radalla Oscar teki kolmannen esteen jälkeen ISON kaarroksen (en tiedä mitä lähti tekemään), mutta siitä ei tainnut edes virhettä tulla. Keinun jälkeen Oscar kävi hyppäämässä väärän esteen ja siitä hylky. En ollut yhtään varautunut, että voisi tälle väärälle hypylle irrota. Kepeillä oli jotain sählinkiä, joten otimme ne vielä uudestaan.

Mari (onnea toisesta nollasta) ja Kristiina kuvasivat Oscarin radat, kiitos teille. Tuloksista huolimatta Oscarin kanssa on kiva kisata, ei tarvitse pelätä ettei koiraa huvita :)

03.03.2012 KOUVOLAN RYHMÄNÄYTTELY
Oscar osallistui tänään kouvolan ryhmänäyttelyyn. Hieman oli vilkas esitettävä, mutta nuortenluokasta tulokseksi EH ja luokkavoitto.

Viime viikonloppuna oli aitiopaikalla kuvaamassa Mizyn ensimmäistä agilitystarttia, josta tuloksena hieno nollarata. Tänään olin taas kuvaamassa Mizyn menestystä kun siitä tuli koikkereiden ROP ja samalla irtosi viimeinen serti ja FI MVA-arvo. Onnea Mari ja Mizy ja kiitos mukavasta näyttelypäivästä :)

28.02.2012 AGILITYBLOGI AVATTU
Aloitin Oscarille vuoden alusta agilityblogin, joka löytyy osoitteesta: http://oscarintreenit.blogspot.com/

Päivitän jatkossa meidän agilitykuulumiset pääosin tuonne blogin puolelle jottei tämä kuulumiset osio täyty jatkuvista agilityjutuista.

25.02.2012 ENSIMMÄISET AGILITYKISAT
Lähes viiden vuoden tauon jälkeen pääsin jälleen kisaamaan agilityssä. Oscarin aloittaessa agilityn syksyllä 2010 asetin tavoitteeksi, että pääsisimme keväällä 2012 kisaamaan. Aika hyvin olemme siis pysyneet aikataulussani.

Ensimmäinen rata oli agilityrata. Myöhästyin itse keinun ohjauksessa ja Oscar taisi luulla sitä puomiksi, tuloksena lentokeinu. Sen sähläyksen seurauksena seuraavana olleelta renkaalta tuli kielto. Tulokseksi siis 10 vp ja aika -10,44. Muu rata oli oikein sujuvaa.

Toinen rata oli hyppyrata. Muuten oikein sujuva rata, mutta toisen esteen jälkeen Oscar kävi tervehtimässä tuomaria. Tuloksena 5 vp ja aika -8,44.

Mari ja Mizy aloittivat kisaamisen samoissa kisoissa ja saivat ensimmäiseltä radaltaan hienon nollatuloksen. Mari kuvasi molemmat Oscarin radat ja linkit niihin löytyvät Oscarin tulossivulta.

Kiva päivä kaiken kaikkiaan, eikä kisainnostus ainakaan hiipunut :) Kiitos Mari ratojen kuvauksesta!

21.02.2012 TREENIT

Eilisissä treeneissä oli teemana pakkovalssit ja jaakotukset (jaakotukset eri harjoituksessa kuin yllä oleva). Esteiden 2 ja 4 pakkovalssit menivät hyvin. Ensimmäisellä kierroksella esteet 9 ja 10 menivät hyvin, mutta sen jälkeen Oscar tahtoi mennä esteestä 10 ohi. Omalla liikkeellä sain sen kuitenkin lopulta kääntymään. Radan ensimmäiset 10 estettä olivat melkoista kieputusta, joten tarkasti piti ohjata. Oscar ohjautuu hyvin, mutta minun on oltava tarkkana, että olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

14.02.2012 HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ JA TREENIKUULUMISET
Eilisissä agilitytreeneissä aloitimme pakkovalsseilla ja nehän menivät aivan loistavasti, pakkovalssit tuntuvat sopivat meille mainiosti. Toiset ohjaustyylit vain istuvat paremmin omaan ajatusmaailmaan kuin toiset, ei auta kuin kokeilla erilaisia ohjauksia ja napata parhaimmalta tuntuvat jutut omaan ohjaukseen.

Toisena harjoituksena tehtiin alla olevaa radanpätkää. Tarkoituksena harjoitella niistoja ja jaakotuksia.

Esteille 2 ja 8 niistot ja esteille 3 ja 9 jaakotukset, toiset menivät vähän paremmin kuin toiset, mutta kaikista selvittiin. Oscar korjasi muutamassa kohdassa minun hitaan/huonon ohjaukseni hienosti, mistä oli tyytyväinen, se ei häkeltynyt vaikka itse mokailin. Hypyissä Oscar katsoi minua ja hypyt olivat vähän turhankin ilmavia. Täytyisi saada se katsomaan enemmän eteenpäin, irtoamisharjoitukset voisivat tehdä hyvää.

10.02.2012 KYLMÄÄ
Pakkanen on paukkunut viime päivät ja sen lisäksi lunta on tullut taas enemmän kuin tarpeeksi. Onneksi Sipoon pakkaset ovat olleet maksimissaan siellä -23 tienoilla, joten olemme päässeet lenkkeilemään normaalisti. Kahdeksan metrin flexissä Oscar saa pidettyä sen verran vauhtia, ettei tule kylmä. Pellolla se saa sitten viilettää miten haluaa, joskus kun se pysähtyy haistelemaan pidemmäksi aikaa niin se alkaa nostelemaan tassujaan.

Maanantain agilitytreeneissä teemana oli kontaktiklinikka, monella tuntuu niiden kanssa olevan ongelmia ja Oscarkin loikki edellisissä treeneissä kontaktit miten sattui. Omatoimitreeneissämme se on jo jonkin aikaa tehnyt ihan hienot kontaktit, mutta ryhmätreeneissä ei niinkään, häiriö on siis tehnyt tehtävänsä. Maanantain treeneissä Oscar teki hienot 2on2off alastulot ja saimme kehut molemmilta kouluttajilta!

Eilen kävimme toistamiseen koirauimalassa. Oscar oli ihan täpinöissään ja ui innokkaasti koko aikamme. Toinen paikan pitäjistä näki Oscarin uimassa ja totesi, että taitaa olla melkoinen himouimari.

Tänään meidän piti mennä omatoimitreeneihin agilityhallille, mutta pakkasta on liikaa.

17.01.2012 RATATREENIÄ
Oscar sai eilen kisakirjan agilityyn kun Saviojan Anne oli hallilla mittaamassa ja varmistamassa kisakirjoja, nyt on helppo lähteä kisaamaan!

Meillä ei ollut eilisissä treeneissä ohjaajaa, mutta Hanna oli viime kerralla jättänyt meille radan harjoiteltavaksi, radan alkuosaa (esteet 1-11) olimme tehneet jo viime viikolla. Rata oli vuoden 2011 karsintarata, tuomari David Powellin suunnittelema.

En ole Oscarin kanssa aikaisemmin tehnyt näin pitkää rataa, pisin rata tähän asti taitaa olla noin 12 estettä.

Rata oli suunnilleen tämän näköinen:

Jotta ehdin ohjaamaan Oscaria kunnolla esteille 8 ja 9, minun oli jätettävä Oscar A-esteen alastulokontaktille ja otettava itse etumatkaa, muuten se meni 9 esteestä ohi vauhdilla. Tällä radalla huomasi hyvin kuinka kätevää on kun koiran voi laittaa kepeille kummalta puolelta vain (itse olin keppien vasemmalla puolella).

Oscar oli loistava, se selvisi tästä kolmosluokan radasta harjoittelumäärään nähden aivan mahtavasti.

13.01.2012 KOIRAUIMALASSA
Koska tiet näyttivät enemmän luisteluradalta kuin kävelyteiltä niin päätimme kokeilla jotain ihan uutta ja suuntasimme koirauimalaan! Meille oli varattu opetusaika, mutta se muuttui omatoimiajaksi kun Oscar meni epäröimättä uimaan ja oppi heti käyttämään ramppia. Hauskaa näytti Oscarilla olevan kun taas muutaman kuukauden tauon jälkeen pääsi uimaan.

12.01.2012 AGILITYÄ
Jätimme ennen joulua kahdet agilitytreenit väliin, sillä Oscar oli pari aikaisempaa treeniämme ollut keskittymiskyvytön, se myös rupesi haukkumaan kun rakensin rataa. Samoihin aikoihin se kokeili muutenkin hermojani, joten selvästi jonkinlainen pieni uhmapiikki. Ennen joulua kävin pari kertaa yksin treenaamassa ja käytimme paljon aikaa yhdessä leikkimiseen.

Eilen treenit alkoivat taas joulutauon jälkeen ja olin niin tyytyväinen! Oscar odotti tyytyväisenä ja HILJAA omaa vuoroaan ja keskittyi tekemiseen hienosti. Hanna oli suunnitellut meille 11 esteen radan. Radan lisäksi teimme yksin kontakteja sekä yhdellä hyppyesteellä niistoja.

Ensimmäinen hankaluus tuli yllättäen kolmosesteen jälkeen. Oscar hyppäsi esteen takaisinpäin, vaikka sen olisi pitänyt tulla "alakautta" luokseni. Minun pitää itse olla tämän kaltaisissa kohdissa tarkkana, sillä Oscar ei jostain syystä mielellään tule suoraan minua kohti.

Seuraava hankaluus tuli esteellä 9, en millään ehtinyt ohjaamaan sitä oikein esteelle vaikka otin A-esteeltä etumatkaa. Sen on vielä vaikea hahmottaa hyppyesteitä, jotka ovat sen juoksusuuntaan nähden sivulla. Lopun kepit olivat hienot. Oscar on ensimmäinen koiristani, jolle ei välitä siitä millä puolella itse olen, se on varmaankin verkkojen ansiota.

Tänään kävin tekemässä omatoimiagilitytreenit. Takaaleikkaukset ovat aina olleet itselleni vaikeita, mutta tänään saimme monta onnistumaan kun heitin Oscarille pallon takaaleikattavan esteen yli. Teimme myös sokkoputkeenlähetyksiä putken takaa ja rengasta monesta kulmasta, näissä kaikki OK.

07.01.2012 UUSI VUOSI
Terveisiä Leviltä, palasimme keskiviikkona 12 päivän lomalta Leviltä. Varsinkin alkulomasta säät olivat mitä parhaimmat, pikkupakkasta ja kirkas taivas!

Oscar oli reissussa mukana, lennot molempiin suuntiin menivät hyvin. Molempiin suuntiin pieni laatikostapoistumishepuli, mutta hetken kuluttua se oli taas oma itsensä. Oscarikin tuntui nauttivan lumesta ja piti tennispallonsa tallessa koko viikon, vaikka se välillä syvälle lumeen hautautuikin.

Itse nautin siitä, että lenkin jälkeen pysyi päästämään puhtaan koiran sisälle ilman pesuhommia.