Etusivu Oscar Kuvat Kuulumisia Linkit Muistoissa In English

Vuosi 2014
Vuosi 2013
Vuosi 2012
Vuosi 2011
Vuosi 2010

Vanhat
Emilin & Aaronin kuulumiset:
Vuosi 2009
Vuosi 2008
Vuosi 2007
Vuosi 2006
Vuosi 2005
Vuosi 2004
Vuosi 2003
Vuosi 2002

KUULUMISET 2008

28.12.2008 ARSKA 7 VUOTTA!
Arskalla on tänään 7-vuotis synttärit. PRA-silmiä lukuunottamatta tuo ikinuori koira voi loistavasti :)

Vietimme jouluviikon Levillä. Koirat eivät Finnairin uuden "mukavan" hinnoittelupolitiikan takia päässeet mukaan, sillä niiden lennättäminen sinne viikoksi olisi maksanut 500 - 600 euroa kun neljän ihmisen matkat matkoivat noin 700 euroa. Muutama vuosi sitten niiden lennättäminen Helsinki-Kittilä-Helsinki maksoi 216 euroa, joten aika reippaasti ovat hinnat nousseet.

Emil vietti viikon taas Wellun ja Löwen luona ja Aaron puolestaan Freyan ja Incan luona, suurkiitokset molempiin paikkoihin. Emil viihtyi taas loistavasti kun pääsi metsään hieman treenaamaan noutojuttuja ja nukkumaan Wellun ja Löwen uusissa sängyissä. Aaronillakin oli viikko mennyt hyvin, Inca ja Arska olivat intoutuneet leikkimäänkin. Erikoisuutena live gerbiili-TV, jota oli mukava seurailla.

Oikein onnellista ja tulosrikasta uutta vuotta 2009!

19.11.2008 LOMALLA
Vietimme pari viikkoa lomaillen Floridassa. Säät suosivat ja muutenkin oli oikein mukava reissu. Emil oli hoidossa poikansa Wellun ja tyttärenpoikansa Löwen luona ja Aaron oli puolestaan Capsin ja Ferran seurana. Molemmat koirat viihtyivät loistavasti hoitopaikoissaan, joten iso kiitos Eeva, Jussi & Pia koirien hyvästä hoidosta. Kiva lomailla kun tietää, että koirilla on kaikki hyvin :)

17.09.2008 KUULUMISIA
Eipä ole paljon kuulumisia tälle vuodelle tullut kirjattua. Kesä meni rauhallisissa merkeissä mökillä oleskellessa.

Emilin kanssa piipahdimme syyskuun alussa TollerShow:ssa, jossa Emil esiintyi epävirallisessa X-luokassa. Edellisestä näyttelyesiintymisestä olikin vierähtänyt jo 5 vuotta. Emilillä oli hurjan hauskaa kehässä (ennen se ei niin tykännyt näyttelyistä) ja esiintyi todella hienosti. X-luokassa sijoitettiin vain urosten ja narttujen parhaat, joten sen kummempaa sijoitusta ei tullut.

Tänään käytin Emilin eläinlääkärissä. Se on rapsutellut itseään kovasti pari päivää ja eilen aikoi jalkojen kaluaminen hampailla. Oireet muistuttivat kovasti 2½ vuoden takaista tilannetta, jolloin Emil joutui antibioottikuurille kun mahanalus tulehtui, joten päätin viedä sen näytille ennen kuin iho menee huonommaksi. Raapenäytteessä näkyi bakteereja ja Emil sai antibioottikuurin ja voidetta ärsyyntyneisiin kohtiin. Mahakarvoista osa ajeltiin pois, jotta ärtyneiden kohtien hoitaminen on helpompaa. Ny toivotaan, että kutitus helpottaa ja ärtyneet kohdat paranevat.

Molemmat pojat kävivät punnituksessa, eikä noita voi kyllä läskeiksi haukkua. Emil painaa tällä hetkellä 17,6 kg ja Aaron 17,1 kg. Pari vuotta sitten talvella lukemat olivat 22 kg ja 21 kg. Pojat tuppaavat aina lihoamaan jonkin verran talvisin kun pääsen niiden kanssa vähemmän puuhastelemaan ja laihtumaan taas kesällä, mutta noin hoikkia ne eivät kyllä ole olleet "teinivuosien" jälkeen. Hyvähän noiden on hoikkia olla, varsinkin Emilin jolla todettiin 1½ vuotta sitten alkava nivelrikko.

04.05.2008 IHANA KEVÄT
Viimeiset pari viikkoa ovat olleet aivan mielettömät säiden osalta. Koirat ovat päässeet runsaasti lenkille ja nauttineet myös siitä kun yläterassimme ovea on pidetty taas auki ja ne pääsevät kulkemaan terassille ja takaisin oman mielensä mukaan. Iso yläterassimme on ehdottomasti molempien suosikkipaikka.

Aaronin elämä on taas paljon helpompaa kun ulkona on valoisaa. Ulkopuolinen ei varmasti edes osaisi epäillä, että tuon koiran näössä on jotain vikaa. Kesä menee siis varmasti hyvin, mutta ensi talvi on varmasti jo hankala. Emil on muuten kunnossa, mutta toisen etujalan nivelrikko aiheuttaa ajoittaista ontumista.

Yhdistyksen vuosikokous jäi harmittavasti väliin, sillä kokouksessa äänestettiin tärkeistä asioista. Kasvattajapäiville sen sijaan osallistuin ja täytyy sanoa, että Katariina Mäen luento tollereiden tilasta ei ollut kovinkaan valoisaa kuunneltavaa. Paljon on mietittävää mitä rodun tulevaisuudessa tapahtuu.

27.02.2008 PRA TILANTEEN TARKISTUS
Vuoden alkupuoli on vierähtänyt vauhdikkaasti. Palasin helmikuun alussa 3½ vuoden tauon jälkeen osapäiväisesti töihin, joten kaikilla on mennyt totutellessa uuteen ryhmiin.

Emil & Aaron kävivät tänään rokotuksilla ja samalla katsottiin miten PRA on viimeisen vuoden aikana edennyt. Emilin tilanne on pysynyt samana eli suonitukset ovat edelleen moitteettomat. Aaronin PRA on edennyt edelleen aika huimaa tahtia. Viime vuonna suonituksissa oli hävinnyt 50% niin nyt tilanne on se, että suonituksista on hävinnyt jo 70-75%. Päivänvalossa se vielä pärjää, mutta hämäränäkö on mennyt kyllä lähes kokonaan.

PRA:n lisäksi pojilta ei onneksi löytynyt merkkejä muista silmäsairauksista. Vuoden päästä taas uusi tarkistus.