Etusivu Oscar Kuvat Kuulumisia Linkit Muistoissa In English

Vuosi 2014
Vuosi 2013
Vuosi 2012
Vuosi 2011
Vuosi 2010

Vanhat
Emilin & Aaronin kuulumiset:
Vuosi 2009
Vuosi 2008
Vuosi 2007
Vuosi 2006
Vuosi 2005
Vuosi 2004
Vuosi 2003
Vuosi 2002

KUULUMISET 2007

21.12.2007 LOMAILUA
Emil & Aaron viettivät 9 päivää vanhempieni hoidossa muun perheen lomaillessa Maspalomasissa Kanarialla. Hyvin olivat taas viihtyneet, tosin Emilillä oli loppupäivinä maha sekaisin liiallisesta hirven luiden syömisestä. Kotiin palattuaan se on selvästi ollut sitä mieltä, että hoidossa oli paljon paremmat sapuskat kuin kotona, koska olen nyt syöttänyt sille pari päivää vain riisiä yms. kevytttä ruokaa, jotta olemme saaneet mahan rauhoittumaan.

Vuosi alkaa lähestymään loppuaan ja yleensä olen perinteisesti kirjoittanut kotisivuillemme "tilinpäätöksen." Tänä vuonna taidan tyytyä toteamaan, että terveysrintamalla ei ollut kovinkaan hyvä vuosi, mutta koirat ovat olleet ihan onnellisia, vaikka harrastaminen onkin jäänyt vähemmälle.

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2008!

21.11.2007 KUULUMISIA
Kyllä me hengissä ollaan vaikka kotisivuja ei olekaan vähän aikaan ehditty päivittemään :) Toinen syy päivitysten puuttumiseen on, että olemme viettäneet aika lailla hiljaiseloa. Molemmat koirat voivat mainiosti, jopa Emilin pitkään jatkunut ontuminen on ollut poissa jo jonkin aikaa.

Olen muutamana aamuna lähtenyt koirien ja Joonan kanssa metsälenkille niin, että myös Joona kävelee. Joona on hyvin jaksanut talvivarusteet päällä retkeillä kallioisessa metsämaastossa sellaiset 30 - 40 minuuttia. Vauhti ei tietysti päätä huimaa, mutta koirathan saavat juosta omaa vauhtiaan edes takaisin.

22.09.2007 AARON TAIPPAREISSA
Kävin Arskan kanssa tänään yhdistyksen omissa taippareissa, tuloksena NOU 0. Vesityö meni hyvin, edes haulikonlaukaus ei aiheuttanut ongelmia (JEE!).

Pääsimme siis hakuruutuun, jossa ongelmat alkoivat heti kun en saanut Arskaa rauhoittumaan viereeni. Se oli ilmeisesti kuormittunut jonkin verran vesityön laukauksesta ja näki hakuruudussa ampujan. Haku ei oikein koskaan lähtenyt käyntiin, vaikka hakuruudusta tulikin kaksi varista takaisin. Kerran se kävi katsastamassa koko hakuruudun läpi, mutta jätti varikset nostamatta. Edelleen ollaan siis siellä "kyllä se kotona osaa" tasolla.

Nyt iltojen taas pimentyessä aikaisin, olemme ikävä kyllä huomanneet Arskan hämäränäön heikentyneen selvästi. Se ei millään haluaisi käydä iltapissalla pimeässä metsässä. Onneksi saimme pari viikkoa sitten takapihalle valot, joista riittää valoa sopivasti metsän reunaan asti. Kesälläkin sillä oli jo vaikeuksia pimeässä portaikossa mökillä.

11.07.2007 MÖKKEILYÄ
Emil ja Aaron ovat viime aikoina viettäneet harrastusrintamalla hiljaiseloa. Heinäkuun ohjelmaan on kuulunut mökkeilyä, josta pojat ovat nauttineet suunnattomasti saadessaan olla ulkona niin paljon kuin haluavat.

05.06.2007 LOMAILUA JA NIVELRIKKOA
Emil ja Aaron viettivät reilun viikon vanhemmillani meidän muiden lomaillessa Espanjassa. Koirat viihtyivät taas erinomaisesti ja olivat kuulemmat uineet enemmän kuin ikinä ennen :)

Terveysrintamalta taas huonoja uutisia, sillä Emillä todettiin tänään alkavaa nivelrikkoa molemmissa kyynärnivelissä. Erittäin ikävää, mutta ainakin nyt tietämme mistä Emilin jalkaongelmat johtuvat ja niitä hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Agilitykoiraa tuosta ei kyllä enää saa, tosin olin niin jo aikaisemmin ounastellutkin ja perunut nyt keväällä alkaneet ryhmätreenit jo aikaisemmin :(

17.05.2007 AARONIN SILMISTÄ
Aaron starttasi tänään HSKH:n kisoissa ja tuloksena hylky. Ikävä kyllä virheet olivat sellaisia, että se kertovat Aaronin näön heikentyneen jo aika paljon. Tämän päiväinen starttimme taisi siis olla viimeinen kisastarttimme. Emilinkin kohdalta näyttää siltä, että sen kisaura on jo loppunut, sillä sen jalka/olka ei kestä kisaamista.

Nyt kyllä harmittaa ja kaikista eniten tietysti Aaronin puolesta :(  Masentavaa kun parhaassa harrastusiässä olevan koiran harrastukset loppuvat, tolleri on kuitenkin kaikista onnellisin saadessaan harrastaa.  Onneksi tänä päivänä koirat on mahdollista testata PRA:n suhteen ja uusia nuoria PRA-tapauksia ei pitäisi enää tulla. Aaronin kohtaloa ei toivo kenellekään ja sen vuoksi toivonkin, että PRA:n osalta testaamattomia yhdistelmiä ei tehtäisi enää yhtäkään!

Onneksi Aaronin huonontunut näkö ei aikanaan vielä estä sitä nauttimasta tavallisesta kotielämästä, jossa näön huonontumista ei kovasti vielä edes huomaa. Toivottavasti näin jatkuukin vielä pitkän aikaa!

01.05.2007 AGILITYKUULUMISIA
Meillä alkoivat toissa viikolla taas ohjatut agilitytreenit, viime viikolla emme matkan takia sitten treeneihin päässeetkään Tosi hauska taas välillä päästä treenaamaan ohjatusti. Aaronilla oli ihan huippuhyvä päivä ja sen kanssa onnistui ihan kaikki, se oli sekä tarkka että nopea  :)  Emil ei vielä päässyt treenaamaan, mutta tällä viikolla aloittelemme treenaamisen varovasti ja katsomme millaisessa kunnossa jalka on treenaamisen jälkeen.

Aaron starttasi tänään Purinalla IHAH:n vappukisoissa. Taisi tuomarillakin olla vappu mielessä kun rataa suunnitteli, sillä sen verran serpentiiniä se oli, ei niin vaikea, mutta koiran piti olla hanskassa. Tuloksena virheetön rata, mutta yliajalle mentiin reippaasti. Eniten aikaa meni keinulla ja puomilla (mitä Aaron selvästi luuli keinuksi). Ei vauhti muutenkaan mitään kovaa ollut, mutta jos keinu ja puomi olisivat menneet "normaalisti" niin olisimme olleet lähellä ihanneaikaa. Olisi kiva saada treeneissä oleva vauhti kisoihinkin, mutta kisatilanteet stressaavat Aaronia sen verran, että vauhti tippuu olemattomiin.

07.04.2007 AARON AGILITYKISOISSA
Aaron starttasi tänään kahdella radalla. Perusradasta ei voi sanoa kuin, että no comments! Huonosti siis meni, koira täysin omissa maailmoissa. Hyppyrata oli onneksi paljon parempi. Jostain syystä Aaron keskeytti pujottelun ja kävi radan reunalla kurkkaamassa jotain ja viimeisen esteen onnistuimme ohittamaan ja näihin tuhraantui paljon aikaa, mutta muuten rata oli oikein sujuva ja hyvä.

Nummi-Alexandersson perheessä sen sijaan ei olisi paljon paremmin voinut mennä. Emilin tytär Freya nappasi kakkosluokasta kaksi nollatulosta, joista toinen vielä nousunolla. Freyan tytär Inca oli puolestaan jo aamupäivällä napannut itselleen kaksi nousunollaa ykkösluokasta. Neljä rataa ja neljä nollaa (joista kolme vielä NOUSUnollia), ei voi muuta kuin ihastella! Onnea Mari & Ari :)

26.03.2007 AARONILLE NOLLARATA & HYLKY AGILITYKISOISTA
Starttasin Aaronin kanssa eilen kahdella agilityradalla. Ensimmäinen rata oli hyvin sujuva, suoraviivainen rata, joka meni paria hieman pitkää käännöstä lukuunottamatta todella hyvin. Tuloksena 0-rata ja sija 4/35.

Toinen rata olikin sitten paljon mutkaisempi, meidän ratasuoritus ei tosin kaatunut rataan vaan ihan omaan sähellykseen. Jätin Aaronin lähdössä kahden aidan taakse, kutsuin sen ja käännyin katsomaan kolmatta estettä. Kuulin tömähdyksen, mutta rima ei kuitenkaan ollut tippunut, joten en ajatellut asiaan sen kummemmin. Aaron meni kolmannen esteen ohi ja oli kummallisen haluton etenemään radalla, joten sähläystä tuli monessakin paikassa ja tuloksena siis hylky. Radan jälkeen lähdimme verryttelylenkille ja huomasin Aaronin ontuvan takajalkaansa. Kuulin hetkeä myöhemmin, että Aaron oli heti ensimmäisellä hypyllä kolauttanut kunnolla takajalkansa ensimmäiseen hyppyesteeseen (tästä se tömäys, jonka kuulin) ja ilmeisesti siinä loukannut jalkansa. Minä en loukkaantumista radalla kuitenkaan huomannut ja kyllä harmitti jälkikäteen kun juoksutin Aaronin koko radan läpi :(

23.03.2007 KUULUMISIA
Viime viikon vietimme perinteisesti Levillä harvinaisen lämpimästä säästä nauttien. Vähemmän perinteisesti Emil ja Aaron eivät olleet mukana, vaan viettivät viikon vanhemmillani. Hyvä näin, sillä fysioterapeutti kielsi Emililtä mm. kaikki lumileikit ja Levillä luonnonlunta oli 90 cm ja lumileikkijä olisi ollut vaikea välttää, varsinkin kun Emil rakastaa lumihankia.  Emilillä on ollut ongelmia oikean etutassunsa kanssa ja "vika" on nyt saatu paikallistettua oikeaan hauislihakseen. Sitä on nyt hoidettu fysioterapialla ja levolla ja jalka on jo paljon parempi, ehkä tämä tästä...

Tänään olimme pitkästä aikaa Sadun kanssa Purinalla treenaamassa agilityä, mukana kolme lasta ja neljä koiraa :) Emil sai tosin suorittaa vain putken ja kepit muutamaan kertaan. Aaronin kanssa ehdimme tehdä muutaman kerran radanpätkää kunnes se oudosti kompuroi/törmäsi loppusuoran hyppyesteellä. Satu sitten keksi, että esteen takana oli hyppyesteen kanssa samanvärinen A-este ja muuri ja totesimme, että Aaron ei todennäköisesti nähnyt koko hyppyestettä. Näinköhän tuo PRA alkaa sitten vaikuttamaan harrastamiseen? Täytyy jatkossa ainakin varmistaa, että hallissa on kaikki mahdollinen valaistus päällä. Meidän treenit loppuivat sitten tuohon, sillä törmäyksen jälkeen Aaron hieman aristi toista etutassuansa enkä halunnut rasittaa sitä enempää. Tuota törmäystä lukuunottamatta olin oikein tyytyväinen Arskaan!

04.03.2007 AARON AGILITYKISOISSA
Olemme tämän vuoden puolella käyneet treenaamassa agility tasan kerran tammikuun alkupuolella. Lähdin tänään Aaronin kanssa sellaisella "vain lahjattomat harjoittelee"- asenteella pitämään hauskaa kisoihin. Ratana oli aika hankalahko hyppyrata ja 35 koirasta noin 20 teki hylyn. Aaronilla oli hyvä vauhti päällä ja ainoa harmittava virhe tuli kun törmäsimme vauhdilla toisiimme keppien ja putken välissä ja tästä kosketuksesta 5 virhettä. Aaron pysähtyi ja ravisteli itsensä, mutta jatkoi vauhdikkaasti matkaa. Aikavirhettä oli 2,28, mutta kaikki tuo yliaika taisi tulla tuosta törmäyksestä ja siitä selviämisestä.

Olen tosi tyytyväinen, sillä Aaronilla oli hyvä vauhti päällä ja se ohjautui todella hyvin. Toiselle radalle emme valitettavasti voineet tänään jäädä, mutta eiköhän me tässä kevään ja kesän aikana saada taas vähän enemmän kisastartteja.

03.03.2007 PRA
Käytin pojat tänään rokotuksissa ja virallisessa silmätarkastuksessa. Emil ja Aaron silmäpeilattiin viimeeksi aika tarkalleen kaksi vuotta sitten ja silloin molemmat saivat PRA 0-koodin. Emilin kohdalla tilanne ei ollut kovinkaan paljon muuttunut, mutta sen verran, että PRA on nyt todettu peilaamallakin. Näkökykyyn noiden pienten muutosten ei pitäisi vaikuttaa kovinkaan paljon.

Aaronin silmät sen sijaan saivat aika murskatuomion eläinlääkäriltä, sillä on tapahtunut todella paljon muutosta kahdessa vuodessa ja suonituksista 50% oli kaventunut. Lääkärin arvion mukaan 1-2 vuoden kuluttua Aaron ei mahdollisesti näe
mitään.  Silmät peilataan uudestaan taas vuoden päästä.

Mitään muita kuin PRA muutoksia silmissä ei  kummallakaan näkynyt.

21.02.2007 KUVASIVUJEN UUDISTUS
Poistin tänään kotisivuiltamme noin 900 valokuvaa, ennen poistoa sivuilla oli noin 1200 valokuvaa ja jäljelle jäi siis vain 300 valokuvaa. Vuosien 1999-2005 kuvat on nyt tiivistetty kahdeksalle sivulle (ennen niitä oli noin 150 sivullista) ja vain vuosien 2006 ja 2007 kuvasivut pysyivät ennallaan. Kuvia oli vuosien varrelta kertynyt melkoinen määrä.

14.02.2007 HILJAISELOA
Ulkona on ollut sen verran pakkasta lähiaikoina, että tekemiset ovat jääneet aika vähiin. Poikien ulkoilut ovat olleet lähinnä ulkoilua omalla pihalla lasten ulkoillessa, mutta olemme me onneksi välillä metsäänkin päässeet. Agilityä olemme treenanneet vain kerran tämän vuoden puolella, joten siihen pitäisi nyt panostaa jos säät vain sallivat.

Olin ajatellut ilmoittaa pojat Porvoon agilitykisoihin 4.3, mutta nyt näyttää siltä, että ilmoitan vain Aaronin. En nimittäin ole ihan varma Emilin toisen etutassun kunnosta.

11.01.2007 VUODEN ENSIMMÄISET AGILITYTREENIT
Eilen treenasimme taas Purinalla Sadun, Helmin ja Hillan kanssa. Teimme viiden esteen hyppysuoraa kahdella eri tavalla eli vauhtisuorana ja haltuunottoharjoituksena. Sen jälkeen vielä radanpätkä kahteen kertaan. Emilillä ei ollut paras mahdollinen päivä, mutta olin tosi tyytyväinen sen kanssa tehtyihin takaaleikkauksiin, jotka eivät todellakaan ole Emilin ja minun paras osa-alueeni. Arska meni tosi kivasti ja kuuliasesti, taisi olla ainoa noista neljästä, joka ei mennyt A-esteelle kun piti mennä sen alla olevaan putkeen :)

Emilin ensimmäisen pentujeen jäsenet täyttivät viime maanantaina jo 6-vuotta. Onnea näin jälkikäteen Fannille, Freyalle, Miskalle ja Wellulle!

08.01.2007 UUSI VUOSI, UUDET KUJEET
Koirat viettivät uuden vuoden aikoihin kuusi päivää Simon kanssa kotona kun minä olin lasten kanssa Levillä lomailemassa Simon palatessa joululoman jälkeen töihin. Olisi ollut kiva ottaa koiratkin mukaan, mutta yhden aikuisen olisi ollut aika mahdotonta saada itsensä, kaksi pientä lasta ja kaksi koiraa perille. No eikätköhän koiratkin nauttineet kun kotona oli välillä rauhallista.