Etusivu Oscar Kuvat Kuulumisia Linkit Muistoissa In English

Vuosi 2014
Vuosi 2013
Vuosi 2012
Vuosi 2011
Vuosi 2010

Vanhat
Emilin & Aaronin kuulumiset:
Vuosi 2009
Vuosi 2008
Vuosi 2007
Vuosi 2006
Vuosi 2005
Vuosi 2004
Vuosi 2003
Vuosi 2002

KUULUMISET 2004

29.12.2004 TILINPÄÄTÖS 2004
Vuosi alkaa taas olla lopuillaan ja on aika katsastaa mitä vuonna 2004 on tapahtunut Emilille ja sen jälkikasvulle.

Emil starttasi alkuvuodesta kahdeksassa agilitykisassa ja saikin kaksi 0-tulosta, mutta sijoilta 4 ja 5, joten nousunollia niistä ei tullut. Huhtikuussa alkoikin sitten puolen vuoden kisatauko kun oma kasvava mahani esti kisaamisen ja synnytyksen jälkeen agilitykisat eivät olleet ensimmäisenä mielessä ;-) Loppuvuodesta ehdimme sitten vielä kolmeen agilitykisaan ja vuoden viimeisestä kisasta tulikin sitten se ensimmäinen kakkosluokan nousunolla. Tokokisoissa starttasimme Emilin kanssa 2 kertaa, molemmilla kerroilla tuloksena AVO 2. Muuta ”virallista” emme tänä vuonna tehneetkään, mutta keväällä ja alkukesästä vedimme muutaman verijäljen ja Emil tuntui tykkäävän kovasti. Emi sai tänä vuonna myös ensimmäiset lapsenlapsensa kun sen tyttäret Freya ja Fanni saivat pennut viiden päivän välein maalis-huhtikuun vaiheessa.

Aaronin kanssa starttasin agilityssä tänä vuonna neljä kertaa ja jokaisesta tuloksena hylky. Tosin hylyt paranivat joka kerta, joten emmeköhän me ensi vuonna saa tuloksenkin. Treeneissä on kuitenkin mennyt tosi kivasti. Aaron kävi tänä vuonna  vain kahdessa näyttelyssä. Huhtikuussa se esiintyi ensimmäisen kerran avoimessa luokassa ja sai viimeisen sertinsä. Kävimme myös kokeilemassa taipumuskokeissa kahdesti, mutta molemmilla kerroilla tulokseksi tuli NOU 0. Aaronin itseluottamus ei ole ollut oikein kohdillaan ja siihenhän nuo taipumuskokeetkin kaatuivat.

Dessy sai kesäkuussa kolmannen sertinsä. Dessy kävi taipumuskokeissa lokakuussa, mutta tuloksena NOU 0.

Miska on tänä vuonna loistanut agilityssä. Se aloitti kisauransa helmikuussa ja huhtikuussa se nousi kakkosluokkaan. Kakkosluokastakin se sai tänä vuonna jo kaksi nousunollaa, joten eiköhän Miska nähdä ensi vuonna kolmosluokassa! Miska on käynyt myös tokoilemassa ja saanut AVO 3-tuloksen.

Fanni sai tänä vuonna sekä EST MVA- että KANS MVA-tittelit näyttelypuolella. Fanni sai huhtikuussa kolme pentua (1 uros, 2 narttua) Roopen eli Norwart Ribaltan kanssa.

Freya sai maaliskuun lopussa tanskalaisen Chilin eli Happy Trail´s Commander Douglasin kanssa 5 pentua (3 urosta ja 2 narttua), joista Inca jäi asustamaan samaan talouteen. Loppuvuodesta Ari ja Freya starttasivat ensimmäistä kertaa agilityssä, tuloksena 20 vp (Freyalla aikaisemmin 2 starttia Marin kanssa). Lokakuisessa Oulun KV-näyttelyssä Freya oli hienosti PN 2 ja sai vara-cacibin.

Wellu vietti alkuvuoden hiljaiseloa kun hauislihakseen kiinnittyneet jänteet tulehtuivat ja vaativat kunnon lepotauon parantuakseen. Freyan tytär ja Incan veli Löwe muutti Wellun kanssa samaan talouteen toukokuussa ja sen jälkeen ei ole Wellullakaan varmasti tylsää ollut. Siskonsa Fannin tavoin myös Wellulle vahvistettiin KANS MVA-titteli.

Tämän vuoden ehdottomasti suurin mullistus Emilille ja Aaronille on perheeseen elokuussa syntynyt Jenna- vauva, mikä luonnollisesti muutti niiden arkea melkoisesti. Pojat ottivat perheen uusimman tulokkaan kyllä mahtavasti vastaan ja on ollut ihana seurata niiden positiivista suhtautumista vauvaan.

Ensi vuodeksi emme ota mitään kovia tulospaineita, sillä vauva vähentää treenaamisen ja kisaamisen määrää jonkin verran. Onneksi innokkaita hoitajia löytyy kuitenkin sen verran, että emmeköhän me ainakin agilitykisoihin pääse! Emilin ensi vuoden tavoitteisiin kuuluu nouseminen kolmosluokkaan agilityssä ja AVO 1-tuloksen saaminen tokossa (jos tuo ohjaaja vai saisi aikaiseksi treenata tokoa joskus…) Aaronin kohdalla tavoitteisiin kuuluu itseluottamuksen kasvattaminen ja sen myötä tulosten saaminen agilityssä. Tavoitteena on myös taippareiden läpäisy. Saatamme myös käydä muutamassa näyttelyssä, mutta näyttelypuolella meillä ei enää ole erityisiä tavoitteita.

KAIKILLE OIKEIN HYVÄÄ JA MENESTYKSEKÄSTÄ UUTTA VUOTTA 2005!

28.12.2004 AARON 3 VUOTTA!
Aaronilla on tänään 3-vuotissynttärit, ONNEA!!! Onnittelut myös Dessy-siskolle!

Jouduin eilen viemään Aaronin lääkäriin ja sillä todettiin sidekalvon ja värikalvon tulehdus. Tulehdus tuli todella äkkiä, sillä sunnuntaina silmässä oli vain vähän rähmää ja maanantai aamuna silmä oli jo tosi pahan näköinen. Hoitona kahdet silmätipat viikoksi ja kipulääkkeet pariksi päiväksi. Onneksi tipat auttoivat pahimpaan aika nopeasti, sillä silmä on jo nyt paremman näköinen. Syitä värikalvon tulehdukseen voi vain arvailla, sidekalvon tulehdukset taas ovat hyvinkin yleisiä.

Joulu tuli ja meni oikein mukavasti. Aattoaamuna kävimme mukavalla lenkillä Eevan, Jussin, Wellun ja Löwen kanssa ja lenkin jälkeen menimme Simon vanhemmille viettämään joulua. Pojat saivat monta pakettia ja ne kaikki sisälsivät herkkuja. Messarista ostin pojille joululahjaksi Dog boxin, mutta sehän otettiin käyttöön jo paljon ennen joulua :-) Muita leluja ei sitten ostettukaan, sillä niitä on vuosien aikana kertynyt jo melkoinen laatikollinen. Emil on kyllä melkoisen hullu pakettien perään ja se saikin sitten avata myös Jennan paketit

Dog boxin kanssa on taas tapahtunut kehitystä. Aaron on oppinut nostamaan palikan lattialta ja tiputtamaan sen reikään, jos olen itse laatikon vieressä näyttämässä reikää. Emil on päässyt jo hieman pidemmälle eli sen kanssa olen mennyt muutaman metrin päähän laatikosta, laittanut palikan Emilin eteen ja lähettänyt siitä sen tiputtamaan palikan reikään. Molemmat pojat ovat myös kokeilleet seuraavaksi vaikeinta reikää ja saavat palikan laitettua myös siihen. Emilin kanssa kokeilin myös kaikkein vaikeinta reikää, johon palikka menee vain ihan oikeassa asennossa ja Emil onnistui muutaman kerran saamaan palikan laatikoon.

18.12.2004 HAKURUUTU & DOG BOX TREENAILUA
Olemme melkein päivittäin tehneet pieniä harjoituksia dog box aktivointilelulla. Molemmat koirat ovat todella innoissaan kun näkevät laatikon. Aaron osaa tiputtaa palikan (ainakin melkein aina) laatikkoon, jos annan sen sille suuhun. Jostain syystä se ei vielä osaa nostaa palikkaa lattialta ja tuoda sitä laatikolle... se kyllä nostaa palikan, mutta ei ymmärrä tuoda sitä laatikolle. Emil puolestaan osaa jo käskystä poimia palikan maasta ja (ainakin melkein aina) tiputtaa sen laatikkoon. Täytyy varmaan kohta vaihtaa pienempi ja haastavampi reikä laatikkoon.

Tänään otin damit mukaan metsälenkille. Emil normaalisti juoksentelee ympäri metsää, mutta kun damireppu on mukana se kävelee ärsyttävästi ihan takanani ja tuijottaa damireppua... hassu koira! Tein ensiksi hakuruudun paikkaan, jossa oli etuosassa hieman harvempaa metsää ja ruudun takaosa oli tiheämpää metsikköä. Vein suhteellisen isoon ruutuun 9 damia, joista pyysin Aaronia tuomaan 5. Aaron toimi hakuruudussa ihan uskomattoman hyvin. Emil kävi sitten hakemassa loput omaan varmaan tyyliinsä. Pienen lenkkeilyn jälkeen tein pojille toisen ruudun mielestäni hieman haastavampaan maastoon eli ruutu oli aika tiheässä metsikössä jyrkkään ylämäkeen. Halusin kokeilla riittääkö Aaronille itseluottamus ja into lähteä reippaaseen ylämäkeen. Aaron yllätti minut todella positiivisesti, sillä se ei epäröinyt hetkeäkään vaan toimitti minulle kaikki pyydetyt damit!

14.12.2004 SYYSKAUDEN VIKAT AGILITYTREENIT
Tänään oli poikien syyskauden viimeiset agilitytreenit. Viimeisen kerran kunniaksi meille oli järjestetty kolmiosainen kilpailu. Ensin suoritimme ihan normaalin agilityradan, Emil otti kontaktivirheen puomin ylösmenolta ja kiellon putkelta. Aaron teki oikein hienon nollaradan, vaikka vauhti ei joka kohdassa päätä huimannutkaan. Aaronilta kuitenkin oikein kelpo suoritus, varsinkin kun ottaa huomioon, että ennen rataa se taas rakastui ryhmän flöttityttökaksikkoon ;-)

Seuraavaksi suoritimme saman radan, mutta ryhmän koirat arvottiin. Itse pääsin radalle kolmosluokassa kisaavan Mona sheltin kanssa ja teimme hienon nollaradan, koira tuntui kulkevan radalla melkein itsestään! Emil pääsi toisen shelttiohjaajan pariksi ja hekin taisivat tehdä nollaradan. Aaron pääsi radalle minun kanssani, sillä ohjaajia ei olisi riittänyt ja se on sen verran herkkä, että parempi jättää tuollaiset kokeilut sen kanssa väliin.

Viimeisenä oli sitten knock out kilpailu, jossa sain juosta saman radan kahdeksaan kertaan, sillä jokainen kilpailu jokaista vastaan ja sain juosta oikein urakalla kahden koiran kanssa. Tässä emme oikein menestyneet, mutta varsinkin Aaronille oikein hyvää treeniä.

Ostin muuten Messarista pojille joululahjaksi (joka avattiin sitten ennen joulua...) dog box aktivointilelun, jonka kanssa olemme tehneet pieniä harjoituksia. Olemme vasta päässeet siihen pisteeseen, että palikka on laatikon päällä ja pojat tökkäävät sen siitä reikään. Emilillä oli aluksi hieman väkivaltainen tyyli iskeä koko laatikko nurin tassulla ja menikin jonkin aikaa ennen kuin sain se tajuamaan, että tehtävä pitää suorittaa nenällä. Emil kuitenkin vielä usein tökkäisee palikan pois laatikon päältä lattialle eikä reikään. Sen se on kuitenkin sisäistänyt, että nami ei tipu, jos palikka ei mene reikään. Tähtäyksessä on siis vielä parannettavaa. Aaron sen sijaan oppi nopeasti tökkäisemään palikan reikään ja osaa tökkäistä sen myös takareunalta sisäänpäin reikään (Emil siis tökkii laatikon takareunalta palikan lattialle...)!

06.12.2004 AKTIIVIVIIKONLOPPU
Lauantaina lähdin Jennan kanssa turistiksi voittajanäyttelyyn. Kävimme shoppailemassa joululahjat Emilille ja Aaronille ja katsoimme narttujen arvostelun. Urosten arvostelua emme enää jaksaneet jäädä katselemaan, vaikka se olisi ollut ihan mielenkiintoista katseltavaa.

Sunnuntaina kävimme Emilin kanssa JAU:n agilitykisoissa. Tuloksena taas hieno hylky, joka alkaa olemaan meidän erikoisuus. Hieno ratasuoritus, joka pienen virheen takia muuttuu hylkyradaksi. Tällä kertaa hylky tuli toiseksi viimeisellä esteellä (nolla tietysti tulossa...) kun työnsin Emilin hyppyesteen ohi ja se sitten suoritti esteen väärään suuntaan. Muuten se oli ihan hyvä rata, joten ei hirveästi harmita.

Tänään sunnuntaina kävin aamusta katsomassa Freyan ja Arin agilitystartin, parin tulokseksi tuli 20 virhepistettä, joka ei ole hullummin parin ensimmäiseksi kisastartiksi. Eeva pelasti Aaronin päivän hakemalla sen lenkille Wellun ja Löwen kanssa, suurkiitos Eeva!!! Eeva palautti Aaronin tullessaan katsomaan Emilin agilitystarttia. Emilille tuloksena 0-rata ja toinen sija eli saimme ensimmäisen nousunollamme kakkosluokasta!!! Agility on kyllä hassu laji, sillä eilinen hylkyratamme oli suorituksena paljon sujuvampi kuin tämänpäiväinen nollaratamme. On se niin pienestä kiinni!

01.12.2004 WATTSIN TREENIT
Olin eilen toistamiseen Emilin kanssa Jonathan Wattsin vetämissä agilitytreeneissä, edellisen kerran olimme tammikuussa. Kentälle oli rakennettu 18 esteen mielenkiintoinen rata, jonka suoritimme ensin neljässä osassa ja lopuksi vielä kerran koko radan. Rata oli käsittääkseni Englannin korkeimman agilityluokan rata, joten ihan helpolla emme päässeet. Mielestäni selvisimme radasta suhteellisen kivasti, mutta korjattavaa ja parannettavaa löytyy tietysti aina. Wattsilla on hyvin selvä käsitys siitä miten koiran tulisi toimia radalla ja miten sitä ohjataan. Kaikki keinot eivät kuitenkaan toimi kaikille koirille, joten koulutuksesta täytyy suodattaa itselle ja koiralle sopivat jutut ja unohtaa muut... niin kuin tietysti kaikessa koulutuksessa! Kaiken kaikkiaan treenit antoivat kuitenkin taas paljon ajateltavaa.

28.11.2004 LENKKEILYÄ TUUSULASSA
Eilen olimme taas kivalla lenkillä Korson metsissä  Eevan, Jussin, Wellun & Löwen kanssa. Pojat nauttivat kovasti lumisesta metsästä.

Tänään olimme sitten samassa paikassa 5 kuukautta vanhan Dino labbiksen ja sen perheen kanssa. Noutajaharrastukset ovat perheelle aika tuntemattomat, joten lenkkeilyn lomassa tuli juteltua ummet ja lammet mm. taippareista, mejästä ja pakastimessa säilytettävistä kuolleista vaakuista ja lokeista... ;-) Halusin näyttää mitä hakuruudussa tapahtuu, joten tein hakuruudun ja päästin pojat hommiin. Aaron haki ensin hienosti kolme damia ja sitten Emil kolme. Erityisen tyytyväinen olin Aaroniin, sillä se teki tosi hienosti töitä vaikka ihana Dino oli vieressä.

Dinolle näytettiin tavallista damia ja kestokania, joka tuntui olevan mieluinen tuttavuus. Koirassa on kyllä potentiaalia vaikka mihin, joten toivottavasti saimme pienen kipinän herätettyä!

Vauvasta ja koirista en ole vähään aikaa kirjoitellutkaan, todennäköisesti sen vuoksi, että kaikki menee edelleen loistavasti. Jenna kulkee välillä rintarepussa lenkeillä mukana ja välillä taas lenkkeilemme ilman vauvaa isin hoitaessa vauvaa kotona. Yllätyksenä minulle on tullut se, että pojat eivät koske Jennan pehmoleluihin, vaikka ne valtaosan ajasta ovat lattialla leikkimaton kanssa. Emil rakastaa pehmoleluja, mutta kaikki Jennan lelut ovat saaneet olla rauhassa, vaikka niihin koskemista ei ole erikseen edes kielletty. Emil ei myöskään ole enää loikoillut Jennan leikkimatolla sen jälkeen kun Jenna on ruvennut siinä viihtymään. Aaronille on taas tullut hauska tapa valvoa imettämistä eli se roikkuu sängyn laidalla katsomassa juuri niin kauan kun imetän.

24.11.2004 VIIKONLOPPULENKKEILYÄ JA AGILITYÄ
Viime viikonloppuna oli loistava lenkkeilysää. Kävimme sekä lauantaina että sunnuntaina Korson metsissä lenkillä Eevan, Wellun ja Löwen kanssa.  Lauantaina kävin vielä piipahtamassa Freyan agilitytreeneissä.

Eilen oli Emilin ja Aaronin agilitytreenit. Aaron siirtyi viime viikolla Emilin ryhmään ja pojat treenaavat tästä lähtien samassa ryhmässä. Vauvan takia on joskus hieman vaikea päästä lähtemään treeneihin ja tammikuun tulevan muuton jälkeen ajomatkaa tulee sen verran enemmän, että totesin olevan paljon helpompaa jos hallille täytyy ajaa vain kerran viikossa. Eilen oli vuorossa hyppyratatreenit. Emil oli oikein vireessä ja selvisimme helposti haastavalta radalta. Aaronillakin oli ihan hyvä päivä, vaikka samassa ryhmässä treenaava Freya-flätti onkin NIIIIIIN ihana ;-)

12.11.2004 KUULUMISIA
Eipä ole taas ehtinyt päivityksiä vähään aikaan tekemään.... Marraskuussa ollaan kahdesti käyty mukavalla päivälenkillä Sarin, Tuikun ja Shiran kanssa Klaukkalassa. Muutaman kerran olemme myös lenkkeilleet Eevan, Jussin, Wellun ja Löwen kanssa. Eeva on myös parina iltana käynyt meillä kyläilemässä poikien kanssa ja pääsin kokeilemaan takapihalla agilitykeppejä Wellun ja erityisesti Löwen kanssa. Tuolla leijonalla on kyllä virtaa niin mahdottomasti, mutta hienosti se pujottelee namin perässä keppien läpi. Agiltypotentiaalia siis löytyy!

Loppuvuoden osalta tapahtumakalenterimme näyttääkin aika tyhjää. Emilillä on yksi agilitystartti joulukuussa, mutta muita esiintymisiä kisa- tai näyttelyrintamilla ei pojille ole tälle vuodelle suunnitelmissa.

31.10.2004 AGILITYKISOISSA
Pitkän kisatauon jälkeen starttasin tänään sekä Emilin että Aaronin kanssa. Emilille tuloksena helpohkolta 2-luokan radalta 5 virhepistettä keinun ylösmenolta ja pieni ihanneajan alistus. Olin tyytyväinen ihanneajan alitukseen, sillä varmistelin jonkin verran kontaktiesteiden alastuloja. Tuota pientä virhettä lukuunottamatta oikein hieno rata. Tuomarikin kertoi harmitelleensa kun hänen piti antaa keinulta kontaktivirhe kun oli muuten niin hieno rata.

Aaronin kanssa lähdettiin taas kokeilemaan, jos saisimme treenien hienot ratasuoritukset siirrettyä kisaradoille, mutta eipä vielä onnistunut, tuloksena siis hylky. Jos jotain positiivista pitää keksiä niin olihan tämä selvästi meidän paras hylkymme :-) Radassa oli erittäin hyviäkin pätkiä, mutta jännitys selvästi vielä vaikuttaa liikaa kisasuorituksiin ja koira heittää sijaistoiminnoille.

Emilin kanssa yritetään vielä tälle vuodella saada virallinen startti, mutta Aaronin kanssa yritän käydä möllikisoissa hakemassa kokemusta ennen seuraavaa virallista starttia.

26.10.2004 AGILITYÄ
Lokakuun alusta palasimme täysteholla takaisin agilitytreeneihin. Emilillä oli alussa vähän liikaakin vauhtia ja omapäisiä estevalintoja tuli runsaasti. Nyt olemme onneksi löytäneet taas yhteisen sävelen ja Emil malttaa kuunnella mitä esteitä pitäisi suorittaa... itse kun vielä saisin jostain vauhtia lisää!

Aaron on toiminut agilityssä loistavasti tauon jälkeen. Intoa ja vauhtia on tullut lisää ja kaikenlainen temppuilu on jäänyt kokonaan pois. Odotankin innolla mitä tapahtuu sunnuntain kisoissa, meneekö se samalla tavalla kuin harjoituksissa vai onko kisajännitys sille kuitenkin liikaa?

Viime viikolla kävimme parilla mukavalla lenkillä Eevan, Wellun ja Löwen kanssa. Emil ja Aaron juoksentelevat ihan mukavasti ihan kaksistaankin, mutta Löwen kanssa vauhtia riittää vielä enemmän :-)

17.10.2004 HARRASTUKSISTA
Talvikauden agilitytreenit alkoivat lokakuun alusta, molemmilla pojilla vaihtuivat ryhmät ja kouluttajat. Ryhmät vaikuttavat tasoon nähden ihan sopivilta, mutta ikävä kyllä molemmat ryhmät ovat aika isoja ja aikaa harjoitteluun ei jää kovinkaan paljon koiraa kohti.

Olen tehnyt pojille pari hakuruutua tässä lähiaikoina. Ongelmaksi on nyt muodostunut se, että Aaron toimii erittäin hyvin kun olen sen kanssa kaksistaan (tai siis Emil voi olla mukana), mutta heti kun tulee yleisöä niin hakuinto loppuu ja sikailu alkaa. Emil kyllä muuten toimii ihan hyvin kummassakin tapauksessa, mutta damin ravistelua tapahtuu vain yleisön edessä. Täytyy miettiä miten tästä ongelmasta päästään...

Viime viikonloppuna teimme mukavan lenkin Freyan ja Incan sekä Wellun ja Löwen perheiden kanssa. Vauhtia riittää mukavasti kun matkassa on 6 tolleria perheineen. Eilen olimme sitten lenkillä vain Wellun ja Löwen kanssa. Aaronilla ja Löwellä on selvästi yhteinen sävel, niillä kahdella on aina vauhti päällä!

04.10.2004 JÄLKELÄISKUULUMISIA
Emilin tytär Freya kävi lähes vuoden tauon jälkeen pyörähtämässä näyttelykehässä Oulun kansainvälisessä näyttelyssä. Tuloksena hienosti VAL ERI/1, PN, VA-CA. Emilin poika Miska on taas saanut agilityn kakkosluokasta jo kaksi nousunollaa. Hennalla ja Miskalla on ollut hyvä vuosi, sillä tämä on vasta heidän ensimmäinen kisavuotensa. Alla kuva Miskasta toisen nousunolla jälkeen.

03.10.2004 EMIL TOKOILEMASSA
Kävimme eilen Emilin kanssa Tuusulassa tokokisoissa, tuloksena AVO 2. Koe alkoi poikkeuksellisesti yksilöliikkeillä eli seuraaminen oli ensimmäisenä. Seuraaminen ei ollut kovinkaan hyvää, alussa väljää sivusuunnassa ja lopussa Emil edisti suhteellisen paljon, myös perusasennot olivat "hieman" hukassa. Maahanmenossa seuraaminen oli myös huonoa ja jouduin antamaan kaksi käskyä maahanmenoon. Luoksetulo meni läpijuoksuksi, mikä oli minulle niin suuri yllätys, että en tajunnut antaa toista pysähtymiskäskyä. Sen jälkeen rupesi sujumaan paljon paremmin. Seisominen oli hieman väljää seuraamista lukuun ottamatta hieno ja olin oikein tyytyväinen kun se pysyi paikallaan kun kävin sen takana, sillä tätä ei ole harjoiteltu kovinkaan paljon. Nouto oli vinoa perusasentoa lukuunottamatta hyvä. Kauko-ohjaus oli täydellinen!!! Emilin kauko-ohjaussuoritus taisi olla koko avoimen luokan ainoa täysi 10. Estehypyssä menetimme puoli pistettä vinosta perusasennosta. Viimeisenä siis poikkeuksellisesti paikallamakuu, jossa menetimme taas puoli pistettä vinosta perusasennosta. Loppupistettä 157.5 eli 2½ pistettä vajaa ykköstuloksesta, sijoitus 2/7.25.09.2004 TAIPPAREISSA
Käytiin Aaronin kanssa tänään Lammilla kokeilemassa taipumista... ei taipunut eli tuloksena NOU 0. Törmäsimme aivan uuteen ongelmaan eli Aaron säikähti haulikon ääntä eikä näin ollen nähnyt veneestä heitettyä lintua. Sikäli mielenkiintoista koska se ei ole ikinä ennen haulikkoa tai mitään muutakaan kovaa ääntä pelästynyt (oman suorituksen jälkeen kuultiin vielä haulikkoa vähän kauempaa ja se ei aiheuttamin minkäänlaista reaktiota!). Vesinouto saatiin kuitenkin suoritettua, mutta hakuruudussa loppui taas itseluottamus.. Tämä nolla oli kuitenkin selvästi parempi kuin se ensimmäinen, sillä intoa hommaan kuitenkin oli. Kyllä se siis vielä joku päivä taipuu :-)

16.09.2004 HARRASTUKSIA
Olemme tällä viikolla palanneet agilityn pariin. Maanantaina kävimme Aaronin kanssa treeneissä tunnin verran ja voi sitä intoa. Ryhmä on parissa kuukaudessa vaikeuttanut harjoituksia aika lailla, mutta eipä tuo näyttänyt Aaronia haittaavan. Se oli aivan loistava! Keskiviikkona oli sitten Emilin treenien vuoro. Emil kävi aika kierroksilla ja ottikin 2 varaslähtöä, mutta sen jälkeen kaikki energia purkautui vain hurjaan vauhtiin ja vaikeahkosta radasta selvisimme hienosti. Tauko on siis tuonut molemmille vauhtia ja intoa lisää, hyvä näin :-)

Tänään kävin poikien kanssa metsälenkillä ja tein niille hakuruudun. Aaron pääsi taas ensimmäisenä töihin ja piti oikein silmiä hieraista ja tarkistaa mikä koira siellä töitä tekee... Aaronilla on aina ollut aika hidas tyyli tehdä töitä ja into tahtoo välillä loppua muutaman noudon jälkeen (siis hakuruudussa, markkeerauksia kyllä haetaan vaikka kuinka monta). Tänään vauhtia ja intoa oli kuitenkin vaikka muille jakaa. Se lähti käskystä kuin tykin suusta, teki nopeaa mutta erittäin tarkkaa hakutyötä ja palautti hienosti syliin asti. Olipa hienoa katseltavaa!!!

11.09.2004 HAKURUUTU & LENKILLÄ TUUSULASSA
Eilen lähdimme koko perheen voimin metsään tekemään pojille hakuruutua. Hakuruudussa oli 5 damia ja pari kohmeista vaakkua, Aaron kävi ensin hakemassa pari damia ja vaakut pois ruudusta ja Emil tyhjensi sitten loput ruudusta. Pojat työskentelivät ihan kivasti, mutta Aaron ei irronnut kauhean pitkälle ylämäkeen tehdyssä hakuruudussa, tätä täytyy siis harjoitella.

Tänään olimme taas vähän pidemmän tauon jälkeen Tuusulassa lenkkeilemässä Eevan, Wellun ja Löwen kanssa. Vanhemmat pojat pitivät vähän rauhallisempaa tahtia, mutta Aaronilla ja Löwellä riitti vauhtia vaikka muille jakaa. Eeva veti kaikille koirille pienet laahausjäljet siipidamilla ja kaikki koirat palauttivat damin hienosti. Löwelle tehtiin myös pari ykkösmarkeerausta. Pojilla oli selvästi hauskaa ja ne ovat lenkin jälkeen nukkuneet niin onnellisen näköisinä :)

06.09.2004 LISÄÄ KUULUMISIA
Edellisestä päivityksestä onkin vierähtänyt hieman aikaa, mutta eipä tässä välissä mitään maata mullistavaa olekaan tapahtunut. Olemme viettäneet paljon aikaa mökillä (jopa arkisin), joten pojat ovat saaneet olla paljon ulkona leikkien palloilla ja uiden. Olemme myös muutaman kerran käyneet Korson metsässä lenkillä vauvan kanssa ja viime viikolla tein pojille hakuruudun, jonka ne tyhjensivät hienosti. Varsinkin Aaroniin täytyy olla erityisen tyytyväinen, sillä kun välillä esiintyy tuota "osaamattomuutta" Emil nyt hakee damit aina :-)

19.08.2004 KUULUMISIA
Kylläpä aika rientää... vauva on ollut kotona jo melkein viikon. Eeva & Jussi sekä Mari, Ari, Fanny & Ida kävivät kyläilemässä sunnuntaina, tällä kertaa koirat saivat kuitenkin odotella autossa... 6 koiraa olisi saattanut olla vähän liikaa.

Pojat ovat edelleen suhtautuneet vauvaan hienosti. Aaronilla näkyy pientä mustasukkaisuutta kun kotona käy vieraita, mutta muuten se on ollut oma itsensä. Emil oli hieman masentuneen oloinen pari päivää sitten, mutta sekin on jo mennyt ohi.

Laitoin toissapäivänä agilitykepit takapihalle ja pojat pistivät parastaan, varsinkin Aaronin pujottelu oli ällistyttävän hyvää!!! Tein samalla vähän tokojuttuja poikien kanssa ja ne selvästi nauttivat kun saivat kunnolla huomiota.

Pia, Kai, Capsi & Chili (ja mahtava vadelmapiirakka kastikkeen kera, nam) kävivät eilen kyläilemässä. Aaron kävi hieman kierroksilla kahden maustetytön vierailun aikana, mutta meno rauhoittui pienen tovin jälkeen.

Tänään kävimme sitten koko perhe ensimmäisellä yhteisellä metsälenkillä. Vauva kulki mukana rintarepussa ja pojat nauttivat kun pääsivät juoksentelemaan vapaana metsässä. Vauva nukkui myös ensimmäiset päiväunensa pihalla vaunuissa ja meidän mennessä sisään Emil seisoi vaunujen vieressä sen näköisenä, että "unohditte vauvan ulos!" Hauska koira :-)

13.08.2004 PERHEENLISÄYS :-)
Pikku prinsessamme (52 cm, 3720 gr) näki päivänvalon tiistai iltana 10.08. klo 18.36 ja tänään iltapäivällä kotiuduimme Kätilöopistolta. Kiitokset kaikille, jotka ovat muistaneet meitä eri tavoin.

Erityisen suuret kiitokset Eevalle & Jussille, jotka olivat hälyvalmiudessa valmiina noutamaan koirat kun lähtö Kätilöopistolle tulisi. Pojat viettivät siis sairaalassa olo ajan Wellun ja Löwen taloudessa. Aaronilla on aina hauskaa Löwen kanssa, mutta yllättävää kyllä Emilkin oli innostunut metsässä riehumaan Löwen kanssa. Jussi oli käynyt hihnalenkilläkin neljän koiran kanssa. Miten ihmeessä se onnistuu kolmen uroksen ja yhden pennun kanssa, huh huh?!?!?

Annoin Eevalle eilen sairaalassa rievun, joka oli ollut vauvan sängyssä hajustumassa, mutta Emil ja Aaron eivät olleet siitä kiinnostuneita, Läwelle se kyllä olisi kelvannut ;-) Jussi toi pojat meille kotiin muutamaa tuntia ennen vauvan saapumista. Ajattelimme, että koirien olisi hyvä olla siellä ennen vauvaa, jotta niille ei tulisi tunnetta, että talo on vallattu niiden poissa ollessa.

Emil ja Aaron ovat suhtautuneet mahtavasti uuteen tulokkaaseen! Sisään tullessa pojat haistelivat vauvan perusteellisesti häntää heiluttaen ja todella hellästi. Vauva on niiden mielestä kovasti kiinnostava, mutta käyttäytyvät sen läheisyydessä kuitenkin aika rauhallisesti. Kumpikaan ei tunnu ottavan stressiä vauvasta ja rauhallinen vauvakaan ei ole pelästynyt koiria, onhan se tietysti jo kohdussa tottunut koiratalouden ääniin.

04.08.2004 LENKKEILEMÄSSÄ
Eilen liityimme lenkkeilyn jo hieman aikaisemmin aloittaneeseen porukkaan, jossa oli Ari, Mari, Fanny, Ida, Freya, Inca sekä Jussi, Eeva, Wellu ja Löwe. Oli tosi kiva nähdä Freyaa ja Incaa pienen tauon jälkeen, kyllä on Inca äitinsä näköinen, mutta niin on kyllä Löwekin (kuvia on molempien kotisivuilla).

Tänään onkin ollut aika lämmin päivä. Emiliä lämpö haittaa selvästi enemmän kuin Aaronia. Emil hakeutuu AINA varjoon, mutta Aaron saattaa jäädä aurinkoon makaamaan tummalle ja kuumalle puulattialle ja läähättää tyytyväisenä, hullu koira! Illalla kävimme Eevan kanssa metsässä tekemässä hakuruudun Emilille ja Aaronille, kumpikaan ei ollut parhaimmillaan, mutta saivatpahan jotain tekemistä.

30.07.2004 LÖWE PÄIVÄHOIDOSSA
Emilin tyttärenpoika Löwe on ollut tänään meillä päivähoidossa. Löwe tuli jo aikaisin aamulla hoitoon ja hetken hereillä olon jälkeen päätimme vielä mennä takaisin nukkumaan. Löwe rauhoittui kivasti ja antoi meidän nukkua rauhassa. Heräämisen jälkeen oli vuorossa ruokailu (kylläpä se osaa jo odottaa kaunisti lupaa ennen syömistä!) ja aamupäivä menikin sitten Arskan kanssa painiessa. Emilin kimppuun se yritti muutaman kerran, mutta Emilin kommentti taisi olla "kiitos ei!" kun se on sen jälkeen saanut olla rauhassa Löwen hampailta, toisin kuin Aaron.... Iltapäivästä kävimme metsälenkillä ja sen jälkeen pojat ovatkin lähinnä nukkuneet.

Koko heinäkuu on ollut aika hiljaiseloa. Kaikki harrastukset ovat olleet tauolla ja olemme keskittyneet lähinnä vain mökkeilyyn. Alkuviikosta otin tosin itseäni niskasta kiinni ja tein pojille kaksi hakuruutua, täytyy sanoa, että tauko oli tehnyt hyvää molemmille. Molemmat työskentelivät tosi reippaasti kuitenkin ilman turhia hötkyilyjä.

14.07.2004 EMIL HAU OPENISSA
Emil starttasi tänään toistamiseen HAU Openissa Samun kanssa. Tällä kertaa tulokseksi tuli hylky kun Emil ohitti yhden hyppyesteen ja ehti jo suorittamaan seuraavan esteen. Tuloksen tekeminen ei kuitenkaan ollut päätavoitteena vaan hauskanpito ja kaikki Emilin radalla nähneet näkivät varmasti kuinka se nautti kun sai taas viilettää radalla! Kiitokset Samulle lainaohjaajana toimimisesta

11.07.2004 HEINÄKUUN KUULUMISIA
Viime sunnuntaina ajoin turistiksi ensimmäiseen viralliseen Tollershowhun. Oli kiva kun kerrankin sai vain istuskella rauhassa, rupatella tuttujen kanssa ja katsella muiden menoa kehässä. Emilin jälkeläisistä näyttelyyn osallistui Dessy (AVO ERI/1, PN 3) ja täysin bikineissä esiintynyt Fanni (KÄY EH/3).

Alkuviikossa tein pojille hakuruudun, jossa Emil teki loistavaa työtä ja Aaron hieman vaihtelevaa. Milläköhän tuota Emilin loputonta intoa saisi tarttumaan Aaroniin noissa noutohommissa?

Loppuviikon olemmekin sitten oleilleet mökillä ja rentoutuneet.

01.07.2004 HAU OPEN
Emil starttasi eilen epävirallisessa HAU Openissa lainaohjaaja Samun kanssa. Tuloksena 5 virhepistettä (A-esteen alastulokontakti) ja hieno ihanneajan alistus 9,27 sekunnilla, sijoitus 9/45. Hieno suoritus kaiken kaikkiaan :-)

28.06.2004 EMILIN 5-VUOTISSYNTTÄRIT
Nuorekas vaarimme Emil täyttää tänään 5-vuotta, ONNEA EMIL! Aaron on syntynyt päivälleen 2½-vuotta Emilin jälkeen, joten sillä on tänään 2½-vuotissynttärit ;-)

Emilin viimeiset ohjatut agilitytreenit ennen kuukauden kesätaukoa olivat viime keskiviikkona. Emil treenasi taas Samun kanssa, vaikea uskoa, että parilla ei ole kovinkaan paljoa yhteistä treeniä takana, sillä meno näytti hienolta. Emil tykkää kovasti treenata Samun kanssa (kovempi vauhtiko kiehtoo??) ja se olikin tavallista väsyneempi treenien jälkeen kun se yritti kaikin mahdollisin keinoin tehdä kaiken oikein.

Tänään olimme suolla Eevan, Jussin, Wellun & Löwen kanssa. Wellu pääsi ensimmäisenä hakemaan dameja ja olin oikein tyytyväinen Emilin ja Aaronin, jotka osasivat olla lähes hiljaa Wellun työskennellessä. Seuraavaksi töihin pääsi Emil, sille ei ikinä ole tehty hakuruutua suolle, jossa on vahva haju ja ajoittain tiheä aluskasvillisuus. Se oli välillä hieman hämmentyneen oloinen, mutta suoriutui ihan kivasti, varsinkin kun ottaa huomioon, että sen kanssa ei pitkään aikaa ole tehty kunnon hakuruutua. Aaron oli vuorossa seuraavana ja se haki ruudusta yhden damin esimerkillisesti, sen jälkeen sille iski taas uhma ja "ei vois vähempää kiinnostaa" vaihde päälle ja lopetin sen kanssa. Emil pääsi sitten tekemään muutaman noudon (vähän nostattamaan Arskan kierroksia seuraavaa kertaa varten.... ;-)

Meidän talouden arkirutiinit kokivat tänään muutoksen, sillä tänään oli ensimmäinen äitiyslomapäiväni! Voimme siis tästä eteenpäin lenkkeillä ja harrastaa vaikka keskellä päivää. Tosin tämä kasvava maha hieman rajoittaa mahdollisuuksia...

20.06.2004 VIIKON KUULUMISIA
Keskiviikkona oli Emilin agilitytreenit. Itse en enää pysty juoksemaan Emilin kanssa radalla, joten Emil treenasi Mäntyniemen Samun kanssa. Heille menikin oikein hyvin varsinkin kun ottaa huomioon, että heillä ei yhteistä kokemusta ole oikeastaan ollenkaan. Emil treenasi oikein innoissaan Samun kanssa ja näytti nauttivan kun vauhtiakin oli tavallista enemmän.

Torstaina olimme lenkeillä Tuusulan takametsässä Eevan, Wellun & Löwen sekä Arin, Mari, Freyan ja Incan kanssa. Sadekin loppui juuri sopivasti ennen lenkin alkua ja saimme mukavan lenkin tehtyä.

Perjantaina suuntaisimme mökille poikien kanssa. Eeva & Löwe kävivät vierailulla lauantai iltana ja muuten pojat viettivät taas aikaa uiden ja ulkoillen.

13.06.2004 AARON TAIPPAREISSA
Jaaha... tänään oli sellainen vähemmän hyvä päivä taippareissa. Ensimmäiset ongelmat tulivat jo vesinoudossa kun Aaron päätti, että ei osaakaan uida. Tuomarin avustuksella vesinouto saatiin kuitenkin suoritettua. Hakuruutu ei lähtenyt käyntiin ollenkaan ja tuomari keskeytti kokeen. No, kasvattaja Benitan sanoin "joku kaunis päivä sitten"

Iloisempana uutisena kerrottakoon, että Aaronin Dessy sisko oli ollut lauantain näyttelyssä ROP ja saanut kolmannen sertinsä, ONNEA Dessy & Benita! Kaikilla Emilin jälkeläisillä on nyt siis vähintään kolme sertiä :-)

06.06.2004 TOLLERILEIRI
Viikonloppu vierähti Ruovedellä tollerileirillä, jonne oli saapunut 130 tolleria! Majoituimme samaan mökkiin leiripäällikkö Niinan, pikku Esan ja Redin kanssa. Hieman etukäteen jännitti miten kolme urosta pärjäävät samassa pienessä mökissä, mutta viikonloppu meni oikein mukavasti ja ongelmitta. Tänä vuonna emme osallistuneet koulutuksiin, joten vietimme aikaa hengailemalla leirialueella ja seurustelemalla muiden tolleristien kanssa.

Lauantaina sain Emilin tyttärentyttären Chilin päivähoitoon Pian kouluttaessa NOU ryhmäläisiä. Ulkona oli kaunis aurinkoinen sää ja lähdin poikien ja Chilin kanssa ruohikolle järven rantaa istuskelemaan ja Jussi ja Löwe liittyivät nopeasti seuraamme. Chili ja Löwe serkuksilla oli oikein hauskaa keskenään ja Chili olikin melkoisen väsynyt kun Pia tuli sitä hakemaan. Ruohikolla vierähtikin sitten useampi tuntia, joiden aikana koirat ja ihmiset ehtivät muutamaan kertaa vaihtua. Illalla Simo osallistui Aaronin kanssa tutkajuoksukilpailuun ja Aaronin nopeudeksi mitattiin 35 km/h (nopein taisi olla 42 km/h).

Sunnuntaina Simo sai viihdyttää poikia kun itse olin hääräämässä PRA-testitilaisuudessa, jonne olikin ilmoittautunut mukava määrä koiria. Nyt sitten vaan jännitetään ja toivotaan hyviä tuloksia.

30.05.2004 EMILIN LAPSENLAPSIA TAPAAMASSA YMS...
Maanantaina oli Aaronin agilitytreenit, jotka eivät olisi paljon huonommin voineet mennä. Jostain syystä sitä ei olisi voinut vähemmän kiinnostaa ja meno oli sen mukaista. Viikon aika Aaronin kanssa tehtiin myös vähän taippariharjoituksia, jotka menivät ihan suhteellisen kivasti. Emilin keskiviikkoiset treenit jätettiin väliin, jotta kipeä jalka saa parantua rauhassa.

Parina iltana pojat ovat päässeet Wellun ja Löwen kanssa metsään. Lenkkeilystä ei oikein voi puhua (Löwe on liian nuori ja Emilillä tassuvaiva), mutta pojat ovat saaneet olla metsässä ja haistella ympäriinsä. Emil ja Aaron suhtautuivat oikein kivasti Löween ja Löwe on taas suhtautunut oikein reippaasti isompiin poikiin.

Viikonlopun vietimme mökillä, jossa pojat touhusivat milloin mitäkin. Aaron tippui lauantaina vahingossa korkealta laiturilta mereen ja meni kokoaan uppeluksiin. Se oli hieman nolon näköinen, mutta eipä se menoa kovin kauan haitannut. Sunnuntaina isäni heitti elävän kalan takaisin mereen ja Emil hyppäsi perässä noutamaan sitä, Aaron taas sitten hyppäsi Emilin perään. Pojat eivät oikein ymmärtäneet kun kala katosi, eikä mereen jäänyt mitään noudettavaa :-)

Tänään kävin sitten Riskujen luona katsomassa Chiliä. Tyttö on kyllä ihan juuri niin kaunis kuin kuvissakin :) Chili oli aika väsähtänyt päivän touhuistaan, joten se ei kovinkaan kauan jaksanut olla hereillä.

23.05.2004 HELSINKI KV JA MUITA VIIKON KUULUMISIA
Kävimme tänään Aaronin kanssa pyörähtämässä näyttelykehässä Helsingin KV näyttelyssä, tuloksena AVO EH/3. Se antoi hienosti tuomarin tutkia ja malttoi seisoa ihan nätisti, mutta ravaaminen oli taas vähän sitä sun tätä. Kiitoksia Riikalle kuvista!

Mitäs kuluneen viikon aikana on muuta tapahtunut..... Maanantaina oli Aaronin agilitytreenit, jotka menivät loistavasti. Tosin puomilla sillä oli niin kiire, että takajalat lipesivät ja se mätkähti maahan. Otimme puomin heti uudestaan traumojen välttämiseksi. Tiistaina tein Aaronille muutaman vähän pidemmän kaksoismarkkeerauksen variksilla ja se palautti ne hienosti.

Keskiviikkona oli Emilin agilitytreenien vuoro, jotka pidettiinkin hallin homekäsittelyn vuoksi ulkona. Tuli "vanhat hyvät ajat" mieleen kun sai taas pitkästä aikaan kantaa treenien jälkeen esteitä ahtaaseen työmaakoppiin. Onneksi meillä on nykyään oma treenihalli! Emilin treeneissä tehtiin pieniä ohjausharjoituksia, jotka menivät kivasti. Aaronkin oli mukana ja otin sen kanssa puomin muutamaan kertaan. Se selvästi ensin hieman aristeli puomia, mutta muutaman toiston jälkeen se meni taas oikeni vauhdikkaasti.

Perjantaina teimme Eevan kanssa Aaronille pienen hakuruudun kolmella variksella. Eihän tuo mikään pikajuna hakuruudussa ole, mutta varikset tulivat kuitenkin perille asti. Hakuruudun jälkeen haimme Emilin ja Wellun autosta mukaan kivalle metsälenkille.

Lauantain pojat viettivätkin vanhempieni kanssa mökillä kun itse osallistuin tollerikerhon ensiaputilaisuuteen. Emil ontuu lauantain leikkien seurauksena toista etutassuaan aika pahasti ja otammekin ensi viikon oikein rauhallisesti ja toivomme ontuminen loppuuvan.

16.05.2004 KUULUMISIA
Viime viikolla olimme kahdesti treenaamassa hakuruutua Aaronin kanssa. Tiistaina teimme hakuruudun dameilla ja hakuruutu tyhjenikin kivalla vauhdilla. Torstaina teimme hakuruudun variksilla ja lokilla, mutta se ei sujunut ihan yhtä mallikkaasti. Eevan avustuksella Aaron kuitenkin toi linnut hakuruudusta minulle. Linnut kyllä löytyvät hyvin, mutta niiden nostaminen tahtoo välillä tökkiä. Palautukset tulevat sitten ihan kivasti kun lintu ensin saadaan suuhun ;-)

Eilen olimme oikein mukavalla lenkillä Pian, Kain ja Capsin kanssa Nuuksiossa. Koirien mielestä varmasti oikein hyvä lenkkipaikka kun tasaisin väliajoin löytyy ihania uimapaikkoja. Ennen lenkkeilyä Capsi pääsi tyhjentämään hakuruudun ja Aaronkin teki lopulta muutaman noudon. Aluksi se oli sitä mieltä, että olisi paljon kivempaa leikkiä ihanan Capsin kanssa, mutta suostui kuitenkin lopulta tuomaan minulle lintujakin.

Lenkin jälkeen kävin vielä Pialla ja Kailla katsomassa kuvia ja videopätkää heidän tulevasta perheenlisäyksestään Chilistä ja hänen sisaruksistaan. Onneksi meidän taloudessa koirakiintiö on täynnä, sillä pennut olivat valtavan suloisia!

Tänään pojat saivatkin sitten viime viikonlopun tapaan viettää aikaa mökillä leikkien ja uiden.

Wellun KANS MVA-tittelin vahvistus saapui tällä viikolla, joten onnea vielä kerran Eeva, Jussi & Wellu!

05.05.2004 EMIL TOKOKISOISSA
Käväisin useamman kuukauden tauon jälkeen tänään Emilin kanssa tokokisoissa. Pisteitä saimme 153 ja tulokseksi AVO 2, mikä on hyvä siihen nähden, että paikalla makaaminen meni nollille.

Koe ei tosiaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla Emilin karattua paikalla makaamisesta noin minuutin jälkeen. Sen jälkeen alkoikin sitten sujumaan ihan kivasti ja kerrankin Emilillä oli kivaa tokokehässä. Seuraamisesta saimme 9½, puoli pistettä meni pienestä edistämisestä. Maahanmeno täysi 10. Luoksetulon jätössä sähläsin hieman itse ja siitä 7, muuten hieno suoritus. Seisomaan jääminen oli muuten OK, mutta Emil kääntyi poikittain kun palasin takaisin ja sen ohi, noudossa se kävi näyttämässä noutokapulaa tuomarille ja siitä pisteitä 9. Kauko-ohjaus ja hyppy olivat hienoja ja niistä molemmista täysi 10, kokonaisvaikutuksesta 9. Ykköstulos olisi tullut siis helposti, JOS paikalla makaaminen olisi onnistunut, mutta ei oikeistaan kauheasti harmittanut kun Emilillä oli niin hauskaa. Kyllä me sen ykkösen vielä metsästämme!

27.04.2004 AGILITYÄ & MEJÄÄ
Emil kisasi sunnuntaina Järvenpäässä kauden ensimmäisissä ulkokisoissaan tuloksena 5 vp ja hieno ihanneajan alitus 8,37 sekunnilla. Rata ei ollut ihan helppo, mutta kaikista vaikeista kohdista kohdista selvisimme loistavasti. Kieltovirhe tuli kun puomin jälkeen otin Emiliin kunnon hanskaan, jotta se ei menisi suoraan edessä olevaan putken päähän, joka olisi ollut se väärä pää. Meni sitten liian varmisteluksi ja ajauduin liian lähelle putkea enkä päässyt leikkaamaan toiseen suuntaan. Emil työnsi nenänsä putkeen ja tuli sitten kysymään että mennäänkö varmasti tänne ;-)

Tiistaina kävimme Jussin kanssa vetämässä soiselle alueelle noin 400-450 metrin jäljet Emilille ja Wellulle. Tänään kävimme sitten ajamassa noin 25 tuntia vanhat jäljet. Emil nuuski taas alkumakauksen tarkasti ja lähti jäljestämään. Emilillä on vielä  hieman hosuva tyyli jäljestää ja välillä se lähtee hieman haaluilemaan jäljen sivuile, molemmat makaukset se kuitenkin tutki huolella ja kaiken kaikkiaan ihan OK suoritus.

Aaronin kanssa ollaan jatkettu pienimuotoisia muistiharjoituksia ja kyllä tuossa koirasta taitaa muisti löytyä, sen verran on edistystä tapahtunut ;-)

24.04.2004 FREYAN PENTUJA KATSOMASSA JA MISKAN AGILITYNOUSU ;)
Eilen olimme Eevan ja Wellun kanssa iltalenkillä. Kiva kun Wellu on taas tervehtynyt ja saa kirmata poikien kanssa metsässä.

Tänään aamupäivällä kävimme katsastamassa Emilin ensimmäiset lapsenlapset eli Freyan ja Chilin pennut, joka ovat nyt vähän alle neljän viikon ikäisiä. Kyllä ne pennut ovatkin suloisia!

Illalla sain viestin, että Miskalla oli ollut oikein mahtava agilitypäivä ja se oli tehnyt kaksi 0-tulosta ja nousi siis kakkosluokkaan, ONNEA!

19.04.2004 MEJÄ-VIIKONLOPPU
Viikonloppu vierähti suunnistus- ja jälkientekokurssilla. Perjantai iltana oli kolmen tunnin teoriaosuus, jossa ensimmäiseksi käytiin läpi suunnistusteoriaa ja sen jälkeen varsinaista MEJÄ-teoriaa. Lauantaina kokoonnuimme Viirilään, jossa meidät jaettiin neljän hengen pienryhmiin. Päivän ohjelmassa oli askelparimittaus, suunnistusharjoitus, jäljen suunnistaminen & avomerkkaus sekä piilomerkkaus. Tekemämme jälki oli noin 450-500 metriä pitkä, kahdella kulmalla ja se ehti sunnuntaihin mennessä vanheta 18 tuntia.

Emil pääsi meidän ryhmämme demokoiraksi jäljestämään sunnuntaina. Se tutki erittäin huolellisesti alkumakauksen ja lähti siitä hyvällä vauhdilla jäljestämään. Se meni ensimmäisestä makauksesta ohi (se olikin hieman hankalassa paikassa), mutta toisen se merkkasi oikein esimerkillisesti kuopimalla maata ja maistelemalla verta. Kolmannelle osuudelle "tuomittiin" yksi hukka ja Emil jouduttiin palauttamaan jäljelle. Loppuosa meni taas hyvin ja kaatokäyttäytyminen kestokanilla oli hyvää. Olin oikein tyytyväinen suoritukseen, vaikka parantamisen varaa jäi vielä runsaasti. Kyseessä oli kuitenkin vasta toinen vanha jälki ja pituutta oli reilusti enemmän kuin aikaisemmin.

Illalla oli Aaronin agilitytreenien vuoro. Kouluttajamme ei ilmestynyt paikalle, joten rakensimme itse 14 esteen radan. Ehdimme suorittamaan radan kolme kertaa, ensin yhteen suuntaan ja kaksi kertaa toiseen suuntaan. Aaron oli pienen tauon jälkeen oikein innoissaan ja tekikin tosi hienoja suorituksia. Emilin kanssa en ole tottunut tekemään takaaleikkauksia, mutta Aaronin kanssa pyrin käyttämään niitä aina kun mahdollista, sillä sen kanssa ne onnistuvat oikein hienosti.

16.04.2004 NOU-, MEJÄ- JA AGILITYTREENEJÄ
Tiistai ja keskiviikko illat vietimme Eevan kanssa metsässä. Tiistaina teimme Aaronin kanssa muistiharjoituksia pääosin dameilla, Aaronilla kun tuo muisti ei ole ihan parhaimmasta päästä ;-) Aaronin treenien jälkeen kävimme tekemässä 2 jälkeä Emilille ja Wellulle.

Keskiviikkona pojat pääsivät sitten töihin 22 tuntia vanhoille jäljille. Wellu kaiken kaikkiaan hyvin, lopussa se olisi tosin oikaissut kestokanille kun nenä kerran kertoi missä se on. Emilin nuuski alkumakauksen tarkasti ja eteni hieman. Sen jälkeen se poukkoili hieman hämmentyneenä edestakaisin eikä oikein tiennyt mitä olisi pitänyt tehdä. Pääsimme kuitenkin eteenpäin ja loppuosa jäljestä meni jo paljon paremmin ja jäljen päästä löytyi se ihana kestokani.

Vaihdoimme metsää ja Aaron pääsi taas tekemään damitreeniä. Se oli oikein innoissaan näki Eevan damirepun (olemme treenanneet Wellun dameilla, koska niissä on taas erilainen haju kuin omissa dameissa) ja se tekikin ensimmäiset harjoitukset oikein vauhdikkaasti. Pidensimme hieman matkaa ja törmäsimme ongelmaan nimeltä "itseluottamus loppuu" Helpotimme harjoituksia hieman ja saimme tehtyä treenit kunnialla loppuun ja intoakin jäi vielä. Nuo muistiharjoitukset tekevät kyllä hyvää ja niitä täytyy tässä kevään mittaan jatkaa, eiköhän se itseluottamuskin vahvistu kun saamme lisää onnistuneita treenejä.

Torstaina oli sitten taas Emilin agilitytreenien vuoro, kyllä oli taas koirassa virtaa! Teimme erilaisia ohjaus- ja välistävetoharjoituksia, jotka menivät loistavasti. Ahtaa paikat eivät Emilille tuota erityisiä ongelmia, sillä se lukee ohjaustani aika tarkasti.

Perjantaista sunnuntaihin menekin sitten suunnistus- ja jälkientekokurssilla.

10.04.2004 AARONILLE KOLMAS SERTI :)
Aaron osallistui tänään ainoana tolleriuroksena Hausjärven ryhmänäyttelyyn, tuloksena serti & VSP-sijoitus! Liikkuminen ei liukkaalla lattialla ollut parasta mahdollista, mutta se malttoi kuitenkin seistä ihan nätisti. Serti oli Aaronille kolmas, joten valionarvosta puuttuu "enää" hyväksytty taipparitulos. Taippareihin pyrimme osallistumaan tulevan kesän aikana. Aaronin Dessy sisko sai vara-sertin ja PN-2 sijoituksen.

Eilen otimme pitkästä aikaa variksen pakastimesta ja lähdimme metsään. Aaron oli oikein innoissaan kun kaivoin variksen repusta ja teimme muutaman markkeerauksen. Nostot olivat oikein hyviä ja spontaaneja ja palautukset erinomaisia. Viime syksyisestä motivaation puutteesta ei ollut onneksi tietoakaan.

06.04.2004 VIIKKO LEVILLÄ
Viikko Levillä vierähti taas nopeasti. Meillä oli koko viikon aivan mahtavat kelit ja pojat nauttivat puhtaasta valkoisesta lumesta. Tiistaina saimme tiedon, että Emilin tytär Freya sai 6 suloista pentua, 3 urosta ja 3 narttua, ONNEA!  Emilistä tuli siis isoisä :-)

Maanantaina suuntasimme työasioissa Turkuun ja kävimme samalla vierailemassa Emilin ja Aaronin sukulaisten luona. Kaarinassa vierailimme Miskan perheen luona ja Paraisilla Dessyn perheen luona. Oli tosi kiva nähdä molempia koiria kotiympäristöissään eikä aina vaan näyttelyhulinan keskellä.

27.03.2004 VIIKON KUULUMISIA
Tiistaina ajattelin, että metsässä ei varmaan enää ole niin paljon lunta ja otin damirepun mukaan lenkille. Olihan siellä metsässä vielä ihan kiitettävästi lunta, mutta kun damit kerran olivat mukana niin pitihän sitä pari hakuruutua tehdä. Molemmat pojat nauttivat kun pääsivät pitkästä aikaa hakemaan dameja hakuruudusta ja damit palautuivatkin lumesta huolimatta hyvällä vauhdilla.

Torstaina kävimme rokotuksissa ja samalla Aaron sai silmätipat pieneen sidekalvon tulehdukseen. Punnitsin pojat samalla: Aaron 18,5 kg ja Emil 21 kg. Eläinlääkärin odotustilassa riitti taas rodun ihmettelijöitä ja useamman kerran jouduin kertomaan, että novascotiannoutajiahan nämä ovat. "Kylläpäs ne ovat saman näköisiä!" (Ai meidän pojat vai... ei todellakaan!)

Lauantai aamuna ajoimme Klaukkalaan lenkkeilemään Sarin, Tepin, Tuikun ja Shiran kanssa. Kaikilla koirilla oli hauskaa, mutta kaikkein hauskinta taisi olla suursnautseri Tepillä, jota ei ikinä uskoisi kahdeksan vuotiaaksi! Klaukkalan lenkin jälkeen suuntasin Aaronin kanssa HAU:n hallille möllikisoihin. Aaron suoritti radan hienosti tehden 0-radan aikaan 32,74 sekuntia kun ihanneaika oli 55!

Huomenna suuntaamme taas kohti Leviä!

21.03.2004 POJAT TAAS KISOISSA
Tänään olimme kisaamassa Lohjalla ja tuloksena sekä Emilille että Aaronille hylky. Kävin kävelyttämässä pojat ennen suoritusta ja ennen rataantutustumista otin Aaronin halliin tarkoituksena tehdä muutama lämmittelyeste. Kisat olivat maneesissa, jossa tuoksui vahvasti hevoselle. Aaron ei millään meinannut saada nenäänsä maasta irti ja heittäytyi ihan kuuroksi. Epätoivo meinasi iskeä ja suunnittelin jo poisjäämistä, päätin sitten kuitenkin lähteä sen kanssa radalle. Aaron yllätti minut erittäin positiivisesti, sillä ensimäistä kertaa sillä oli kisatilanteessa vauhtia ja innostusta. Hylky tuli osittain oman ohjausvirheeni ja osittain Aaronin innokkuuden takia, mutta eipä tuo haitannut lainkaan. Olin niin tyytyväinen kun se innokkaasti kisatilanteessa suoritti esteitä, kyllä tämä tästä kun tarpeeksi monta hylkyä käymme hakemassa :-)

Heti Aaronin luokan jälkeen oli Emilin luokka. Radassa oli vain yksi vaikea paikka ja siihenhän me se hylky tehtiin ;-) Emil kävi katsastamassa maisemia A-esteen päältä kun olisi pitänyt mennä sen alla olevaan putkeen. Ennen viimeistä estettä törmäsimme Emilin kanssa aika pahasti yhteen, mutta onneksi loukkaantumisilta vältyttiin. Kotona oli vielä kiva analysoida suoritukset videolta, Emilin ja minun törmäys näytti aika hurjalta, mutta hienosti Emil vielä sen jälkeenkin suoritti viimeisen hyppyesteen. Pitäisi aina olla oma kuvaaja mukana!

Lohjan tuloksissa ei siis meidän osaltamme ollut hurraamista, mutta pääasia että molemmilla pojilla oli hauskaa!

17.03.2004 KUULUMISIA JA TULEVAISUUTTA
Sunnuntai iltana olin taas Aaronin kanssa agilitytreeneissä. Sehän oli tietysti taas ihan loistava! Olen yrittänyt miettiä mistä huima ero harjoitusten ja kilpailusuoritusten välillä johtuu. Itse en jännitä kisoja, joten en usko sen johtuvan siitä. Yksi mahdollisuus tietysti on, että ääneni on kisoissa jotenkin käskevämpi tai terävämpi ja se riittää sekoittamaan Aaronin suorituksen. Ensi viikonloppuna yritämme kuitenkin taas uudestaan! Täytyy yrittää saada joku videoimaan kisasuoritus, jotta näkisi ja kuulisi paremmin mitä radalla tapahtuu!

Simo vaihtoi maanantaina tulevaa perheenlisäystä silmällä pitäen autonsa farmariautoon ja pojat pääsivät heti illalla koeajelulle. Autoa pihalla ihmetellessämme Aaron hyppäsi pari kertaa takaluukkuun "tälläistä mä olen aina toivonut!" -ilme naamallaan. Meillä ei ole ennen farmariautoa ollut, mutta vieraissa autoissa pojat ovat nauttineet takatilassa matkustamisesta. Onneksi tästä löytyy myös hattuhylly, jossa Emil voi lepuuttaa päätään ajon aikana :-)

Heinä/elokuun vaihteessa tuleva perheenlisäys alkaa pikkuhiljaa vaikuttamaan koirapainotteiseen elämäämme. Ensi viikonlopun agilitykilpailut saattavat olla viimeiset ennen mammalomalle jäämistä, itse kun en varmaan kovin kauaa pysy poikien perässä radalla ;-) Kevään ja kesän ohjelmaksi olen ajatellut tokotreenejä ja jos vihdoin pääsisimme myös vähän syvemmälle mejän saloihin. Pieniä agilityharjoituksiakin toki tehdään niin kauan kuin vain rahkeet riittävät.

13.03.2004 POJAT AGILITYKISOISSA
Urakoin tänään Kirkkonummen kisoissa kolme rataa. Päivä alkoi Aaronin ykkösluokan radalla, josta tuloksena hylky. En oikein tiedä miksi kilpailusuoritukset eroavat niin huimasti harjoitusradoista. Aaron ei keskittynyt ollenkaan vaan lähinnä haaluili ympäri kenttää suorittaen aina silloin tällöin jonkun esteen. Suorituksen jälkeen Aaron lähti viettämään iltapäivää Laran & Johannan kanssa, kiitos Johanna!

Seuraavaksi oli vuorossa Emilin perusrata, josta tuloksena 0,33 ja neljäs tila eli nousunolla jäi taas saamatta. En ollut ollenkaan tyytyväinen omaan ohjaukseeni, mutta näköjään sen nollan voi joskus tehdä vähän huonommallakin suorituksella. Viimeisenä ratana oli Emilin hyppyrata, josta hylky. Tämä rata oli mielestäni kuitenkin huomattavasti parempi kuin aikaisempi nollarata. Olin tosi tyytyväinen kun selvisimme virheittä vaikeasta kepeille ohjauksesta, mutta hieman keppien jälkeen Emil kävi hyppäämässä yhden ylimääräisen hypyn, josta hylky siis tuli. Tuota yhtä ylimääräistä hyppyä lukuun ottamatta oikein loistava rata :)

08.03.2004 AARONIN AGILITYTREENIT
Eilen heitimme äitini lentoasemalle ja jatkoimme siitä Korson metsään lenkille. Sää oli mitä mainioin ja kello noin 10.45 kun pääsimme Korsoon ja paikalla ei ollut yhtään autoa! Teimme noin 45 minuutin lenkin eikä sinä aikanaan ilmestynyt yhtään autoa puomille parkkiin. Missäköhän kaikki koiranulkoiluttajat olivat, sillä usein sunnuntaisin alueella on joka puska täynnä autoja?

Lenkin jälkeen päätin siistiä poikien tassut. Kylläpä kahdeksasta tassusta voi lähteä karvaa! Siistimisvimma loppui hieman kesken, sillä korvat jäi nyppimättä. Pojat ovat vähän hassun näköisiä siistine tassuineen ja hapsottavine korvakarvoineen :-)

Illalla suuntasin Aaronin kanssa HAU:n hallille treeneihin. Olemme tehneet paljon "ylipositiivisia" treenejä ja se ovat selvästi antaneet Aaronille lisää itsevarmuutta ja vauhtia radalle. Teimme ensin mustilla numeroilla merkityn radan kahdessa osassa ja sitten koko radan. Selvisimme tästä helpohkosta radasta ilman virheitä. Lopuksi teimme vielä punaisilla numeroilla merkityn radan (musta hyppyeste nro 8 siirrettiin punaisen nro 8 paikalle) ohjaten ilman ääntä eli vain käsiä ja vartaloa sain käyttää koiran käskyttämiseen. Olin hämmästynyt kun Aaron teki tälle äänettömälle 13 esteen radalle "0-radan" Hyvin näkyy koira pelittävän pelkällä käsi/vartalo-ohjauksella :-)

06.03.2004 NUUKSIOSSA
Lähdimme tänään Nuuksioon lenkille kuuden tollerin ja yhden fieldin voimin.

Lara, Capsi ja Deli treenailivat alkuksi hieman damien ja lintujen kanssa, mutta Aaron pääsi pääosin vain kuunteluoppilaaksi. Se huusi se verran tyttöjen perään, että en päästänyt sitä töihin ennen kuin sain sen hieman rauhoittumaan. Silloinkin vein sen hieman sivummalle ja teimme vain muutaman markkeerauksen, joka kyllä sujuivat ihan kivasti syvässä hangessa.

Treenituokion jälkeen lähdimme oikein mukavan mittaiselle lenkille. Aaron ahdisteli Capsia, mutta se ei kovin pahasti tuntunut Capsia vaivaavan. Muutaman kerran se Aaronia komensi, mutta useimmiten se tyytyy istumaan kunnes Aaron luovuttaa (tai se käsketään pois!) Kiitokset lenkkiporukalla! Oli oikein mukava lenkkeillä mahtavassa kelissä :-)

02.03.2004 HIMOKSELLA
Vietimme Simon kanssa viikonlopun Himoksella ja pojat pääsivät hoitoon Klaukkalaan Sarin & Esan luokse. Heillä oli viikonlopun ajan siis 5 koiraa, joten hälinää varmasti riitti! Emilille ja Tepille oli tullut hieman erimielisyyksiä siitä kuka johtaa laumaa, mutta muuten kaikki oli mennyt ihan hyvin. Sari oli juoksuttanut poikia lumihangessa ja ne olivatkin mukavan väsyneitä kun tulivat kotiin. Kiitoksia taas poikien hoidosta.

Sunnuntai ilta oli vielä Aaronin treenit, jossa sillä oli yllättävän paljon virtaa. Ajattelin, että se olisi väsynyt jahdattuaan Tuikkua koko viikonlopun, mutta kaikkea muuta. Rata ei ollut ihan helppo ja jouduimmekin muutaman kohdan menemään uudestaan. Ongelmat tulivat oikeistaan siitä, että oma vauhtini ei riittänyt Aaronin hirmuvauhdille!

22.02.2004 AGILITYÄ, AGILITYÄ ;-)
Olimme eilen taas agilitykisoissa Emilin kanssa, tällä kertaa Kirkkonummella. Emil aiheutti minulle pari ylimääräistä sydämenlyöntiä varastamalla lähdössä ja aiheuttaen minulle kovan kiireen. Saimme kuitenkin helpohkolla radalla tehtyä nollatuloksen ja ihanneaikakin alittui yli viidellä sekunnilla. Aika ei kuitenkaan ollut ihan tarpeeksi nopea, sillä jäimme viidenneksi ja nousunolla jäi saamatta. Kiva kuitenkin tehdä ensimmäinen nollatulos kakkosluokassa! Seuraava kisa taitaa ollakin vasta maaliskuun puolessa välillä. Vähän on mielessä pyörinyt, jos ilmoittaisin Aaroninkin....

Perjantai iltapäivällä kaivoin pitkästä aikaan damirepun esiin ja suuntasin poikien kanssa metsään. Tein pari pientä hakuruutua: Aaron sai molemmista ensin hakea pari ja Emil sitten loput. Pitäisi useammin ottaa damit mukaan, sen verran hauskaa pojilla tuntui olevan.

15.02.2004 EMILILLE HYLKYJÄ
Kävimme tänään Emilin kanssa hakemassa HAU:n kotikisoista kaksi hylkyä. Ensimmäinen rata oli hyppyrata, jossa Emil meni (niin kuin niin moni muukin kisoissa) hyppyesteeltä putkeen kun olisi pitänyt kaartaa kepeille, muuten ihan kelpo rata. Toiselta radalta saimme ensin kiellon putkelta ja keinusähläilyn jälkeen otin tarkoituksella hylyn suorittamalla keinun uudestaan (halusin kunnon suorituksen esteelle). Emilillä on nyt ollut hieman ongelmia keinun kanssa, se ei selvästikään pelkään estettä mitenkään, joten en oikein mistä ongelma johtuu. Se lähtee reippaasti keinulle, mutta hyppää usein kesken kaiken pois, sitten kun otamme esteen uudestaan se suorittaa sen ongelmitta?!?!?

07.02.2004 SHIRA LÄHTI KOTIIN
Haimme tänään vanhempani lentoasemalta ja samalla palautimme Shiran sen perheelle Sarille ja Esalle. Jälleen näkemisen riemua oli kiva katsoa, sekä Sari että Esa saivat kunnon kasvopesun. Shira ei ollut moksiskaan lentokentän melusta ja kaikista ihmisistä, jotka sitä tulivat rapsuttelemaan.

Kotona on nyt jotenkin hiljaista. Enää ei kuulu murina-örinää Shiran ja Aaronin painileikeistä, eikä pienten tassujen sipsutusta Shiran juostessa ympäriinsä. Aaron oli Shiran kanssa hieman liiankin kiltti. Loppuaikana se ei enää olisi jaksanut leikkiä ihan niin paljon kuin Shira, mutta Shira ei uskonut Aaronin komentelua kun Aaron ei osannut oikein kunnolla komentaa. Aaron oli välillä hieman pulassa kun Shira hyökkäili ja puri sitä kintereistä, välillä se sitten kiipesi syliin sohvalle, johon Shira ei ylettänyt. Emiliä Shira ei uskaltanut härnätä, sillä Emil kyllä kertoi oman mielipiteensä. Emilkään ei tosin pystynyt pitämään Shiraa poissa sängystään ;-)

Oli kiva seurailla pienen parsonin elämää melkein kuukauden ajan. Taitavat noi noutajat kuitenkin meille hieman paremmin sopia. Pitäkäähän Sari & Esa hyvää huolta "meidän" pikku-Shirasta :-)

Illalla sain viestin, että Emilin tytär Fanni (Small Fetcher Easy-Going Ella) oli saanut Tallinnan KV näyttelystä sertin ja cacibin.  Samalla siitä tuli siis myös kansainvälinen ja Eestin muotovalio. Onnea Lehdon perheelle!

01.02.2004 TÄMÄN VIIKON KUULUMISIA
Eeva ja Wellu kävivät tiistaina katsomassa Shiraa. Se sai oikein kunnon hepulin ja juoksenteli ympäri asuntoa kuin päätön kana. Aaron oli selvästi mustasukkainen kun Wellu yritti leikkiä Shiran kanssa, se jopa murisi ja nosteli huuliaan! Eihän toi velipuoli nyt saa HÄNEN parhaan lelunsa kanssa leikkiä ;-)

Lauantaina lähdin kolmen koiran kanssa metsään vaikka lunta tuli taivaan täydeltä. Teimme noin puolen tunnin lenkin Shiran ollessa mukana. Kävelimme Shiran kanssa hissukseen poikien juoksennellessa vauhdilla hangessa. Iltapäivällä Eeva, Jussi ja Wellu tulivat hetkeksi kyläilemään ja Wellu sai siis taas ihmetellä tuota pientä valkoista petoa, joka syö rintakarvat ;-)

Sunnuntaina suuntasin Emilin kanssa Keravalle agilitykisohin. Ajokeli oli aivan hirveä, mutta pääsimme kuitenkin paikalle. Teimme virheet keinun ylösmenokontaktilla ja A-esteen alastulokontaktilla. Tuo A-esteen moka jäi harmittamaan, sillä unohdin itse antaa Emilille "hae" käskyn, jolla se on opetettu ottamaan kontakti. Muuten ratasuorituksemme oli oikein sujuva ja aliaikaa tuli 6,73 sekuntia (luokan toiseksi nopein). Tuloksena siis 10 ja sijoitus 6/21.

Illalla oli taas Aaronin agilitytreenien aika. Kouluttaja ei ollut paikalla, joten keksimme itse kolme ratapätkää ja suoritimme ne. Aaron meni kaikki ratapätkät ihan kivasti ja erityisen tyytyväinen olen siihen, että se osaa oikein hyvin hakea keppien aloituksen molemmilta puolilta ja keinun ja renkaan suoritukseen on tullut selvästi lisää varmuutta.

26.01.2004 KUULUMISIA
Shira jäi viime viikolla kahtena päivänä vähän pidemmäksi aikaa (5½ tuntia) kotiin Emilin ja Aaronin kanssa. Emme ole enää laittaneet sitä aitaukseen, sillä se oppi karkaamaan aitauksesta ja oli aina ovella vastassa kun tulimme kotiin. Koirilla oli tietokonehuonetta lukuun ottamatta koko asunto käytössään ja mitään tuhoja onneksi ei tapahtunut (kop, kop!). Pissojakaan ei löytynyt lattialta. Muutenkaan ei ole kovasti tarvinnut lattioita luututa kun se on niin hienosti oppinut pyytämään ulos. Välillä yritämme laittaa sen ulos vaikka se ei pyydä (jos se on ollut kauan pissimättä) ja oven avattuamme se ottaa jalat olleen "minähän en ulos pakkaseen mene, kun ei ole hätä!"

Lauantaina oli sen verran vähän pakasta, että otimme Shiran kolmannen kerran mukaan metsälenkille. Tällä kertaa se sai kuitenkin kävellä vähän reilumman matkaa ja tuli syliin vain lämmittelemään. Metsässä se pysyttelee lähestulkoon tallatuilla poluilla, sillä syvässä hangessa tulee nopeasti kylmä kun maavara on pieni ja maha melko paljas.

Shira on pikkuhiljaa oppinut talon tavoille. Se jää kiltisti kotiin odottamaan aamuisin kun lähden poikien kanssa aamulenkille. Alkuaikoina se huusi kuin syötävä ja Simon aamu-unet loppuivat lyhyeen ;-) Se on myös oppinut, että pojat saavat ensin ruokakuppinsa kodinhoitohuoneeseen ja vasta sen jälkeen se saa oman kuppinsa keittiöön. Aika menee kyllä nopeasti, sillä huomenna Shira on ollut meillä jo 2 viikkoa!

Eilen illalla oli sitten taas Aaronin agilitytreenit. Muuten ihan hyvä treenit, mutta edellinen ryhmä oli päättänyt täyttää putken makupaloilla. Aaron meni radalle ensimmäisenä ja jäi kolmesti putken mutkaan seisoskelemaan (kuvittelimme jonkun koiran merkanneen putken). Seuraavan koiran tehdessä samoin päätimme tutkia putken ja löysimme sieltä kolme isoa makupalaa. Kuinkakohan monta siellä oikein oli kun kahden koiran syöpöttelyn jälkeen niitä vielä oli?!?!?

20.01.2004 EMILKIN LÄMPENEE...
Emilkin on pikkuhiljaa hyväksynyt Shiran meille asumaan. Alkuaikoina se komenteli sitä milloin mistäkin syystä, mutta parin viime päivän aika on tapahtunut selvä muutos. Emil sallii sen nukkua vieressään eikä se enää hermostu jos Shira leikin tiimellyksessä törmää se kylkeen. Aaronin ja Shiran painileikit ovat edelleen päivittäisiä ja niitä on kyllä tosi hauska seurata, välillä ne leikkivät lelun kanssa ja välillä ne vain painivat ja pureskelevat toisiaan. Aaron osaa tosi nätisti leikkiä pikkuneidin kanssa, vaikka kokoeroa on melkoisesti.

Olen muutaman kerran harjoitellut Shiran kanssa "istu" ja "maahan" käskyjä. Se oppii kyllä todella nopeasti ja vaikuttaa muutenkin aika fiksulta tytöltä, se osaa esim. jo aika hyvin pyytää ulos kun tulee hätä.

19.01.2004 CAPSIN KANSSA LENKILLÄ JA AARONIN AGILITYTREENIT
Eilen oli aivan ihana sää lenkkeilyyn. Pia, Kai ja Capsi kyselivät hetken mielijohteesta meitä lenkille ja lähdimmekin oikein mielellämme Korsoon lenkkeilemään. Teimme mukavan lenkin ja Shirakin pääsi mukaan, se tosin kulki melkein koko lenkin repussa. Aaron oli jonkin verran Capsin kimpussa ja Emil nautiskeli kun se sai ihan yksinään revitellä pitkin metsää. Kuvia lenkistä löytyy Capsin kuva-arkistosta. Kiitos lenkkiseurasta ja ihanista kuvista!

Illalla Emil ja Shira jäivät kotiin kun suuntasin Aaronin kanssa agilitytreeneihin. Viime viikonlopun huonojen treenien ja kisakokemuksen jälkeen halusin Aaronille oikein onnistuneet treenit. Aaron olikin oikein mahtavassa vedossa! Viime viikonlopun epävarmasta koirasta ei näkynyt jälkeäkään ja se nautti hirmuisesti treeneistä. Viimeisenä teimme alla olevan radan, jos selvisimme virheittä.

16.01.2004 EMILIN AGILITYTREENIT
Meillä oli eilen hieman erilaiset agiltytreenit, sillä treenit veti Englannin maajoukkueessa 2002 kilpaillut Jonathan Watts. Paikalla yhdeksän koiraa ja aikaa 2½ tuntia. Ihan mielenkiintoiset treenit ja saimme taas uudenlaisia ideoita. Osa hänen harjoituksistaan olivat vain sellaisia, että opettaminen vaatii paljon toistoja ja siihen meillä ei ole mahdollisuutta kun käymme treenaamassa vain noin kerran viikossa (tietysti kaikki kouluttaminen vaatii toistoja, mutta hänen määränsä ovat aika hurjia). Kouluttajalla itsellään on omat esteet pihalla ja hän treenaa noin 6 tuntia päivässä... kyllähän siinä noita toistoja ehtii tekemään!

Shira on minulla tänään töissä mukana ja rapsuttelijoita riittää. On tuo pennun elämä aika hauskaa, ensin mennään tunti kauhealla vauhdilla ja sitten nukutaan tunti niin sikeästi.

15.01.2004 SHIRA HOIDOSSA
Pikkuinen 8-viikkoinen Shira-parson tuli meille hoitoon tiistaina ja viettää meillä yhteensä 3½ viikkoa Sarin & Esan matkatessa Australiaan. Shirahan on Sarin oma kasvatti eli Tuikkun pentu. 

Ensimmäiset päivät ja yöt ovat menneet hienosti. Shira on todella reipas ja rohkea pieni pentu. Emil on komentanut sitä muutaman kerran vähän lujempaa, mutta hetken kuluttua se on taas kärkkymässä Emilin luuta tai lelua. Aaron taas on ihastunut pieneen painikaveriinsa ja se osaakin leikkiä Shiran kanssa oikein kauniisti.

11.01.2004 AARONIN ENSIMMÄISET AGILITYKILPAILUT
Aaronin ensimmäisissä kisoissa kävi juuri niin kuin pelkäsin. Se ei viihtynyt hyppyradalla kun hallissa oli monta vierasta haukkuvaa koiraa. Rata ei oikein ikinä lähtenyt käyntiin ja jätimmekin osan radasta suorittamatta ja tulimme loppusuoraa pitkin pois, tuloksena siis hylky. Päätin jättää päivän toisen radan pois, sillä en usko, että siitä olisi ollut mitään hyötyä edes harjoituksen kannalta. Jatkamme siis harjoittelua ja kokeilemme myöhemmin taas uudestaan.

Kisojen jälkeen ajoimme kotiin hakemaan Emilin ja tapasimme Eeva, Jussin ja Wellun Korson metsässä. Aaron purki päivän stressin säntäilemällä ympäri metsää, Emil ja Wellu ottivat vähän rauhallisemmin.

06.01.2004 PENTUJA KATSOMASSA JA LENKILLÄ
Ajoin eilen illalla poikien kanssa Klaukkalaan katsomaan Tuikku-parsonin 6½ viikon ikäisiä pentuja. Pojat saivat kunnian olla pentujen ensimmäiset ulkopuoliset koiravieraat. Pennut olivat oikein reippaita ja pienen ihmettelyn jälkeen ne olivat kaikki rohkeasti tutkimassa Emiliä ja Aaronia. Emiliä pennut eivät kovinkaan paljon kiinnostaneet, mutta Aaronin mielestä ne olivat mielenkiintoisia.

Tänään olimme sitten Korsossa lenkillä Freyan ja Wellun kanssa. Teimme kivan lenkin ja sen jälkeen Fanny ja Ida vielä viihdyttivät koiria lumileikeillä. Kiitokset lenkkiseurasta!

04.01.2004 KOTIINPALUU
Loppuloma Levillä meni ihan kivasti. Uutena vuotena naapurit paukuttelivat rakettinsa jo kello 21 aikoihin meidän leikkiessä poikien kanssa takapihalla frisbeen kanssa. Emil ja Aaron eivät raketeista välittäneet vaan jatkoivat leikkejään. Jätimme ne myöhemmin mökkiin kun lähdimme itse Levin huipulle katsomaan ilotulitusta.

Lentokentälle päästyämme molemmat pojat menivät nopeasti lentoboxeihinsa. Aaron kävi lungisti makaamaan boxiinsa, mutta Emil alkoi tärisemään ja läähättämään. En oikein ymmärrä miksi, sillä menolennon jälkeen se ei ollut ollenkaan stressaantunut. Se kuitenkin rauhoittui selvästi ennen koneeseen menoa ja Helsingissä se ei enää vaikuttanut kovinkaan stressaantuneelta. Kiitokset Jussille, joka kävi meidät lentokentältä noutamassa.