Etusivu Oscar Kuvat Kuulumisia Linkit Muistoissa In English

Vuosi 2014
Vuosi 2013
Vuosi 2012
Vuosi 2011
Vuosi 2010

Vanhat
Emilin & Aaronin kuulumiset:
Vuosi 2009
Vuosi 2008
Vuosi 2007
Vuosi 2006
Vuosi 2005
Vuosi 2004
Vuosi 2003
Vuosi 2002

KUULUMISET 2002

21.12.2002 KOIRAT HOIDOSSA
Nyt on sitten Aaronkin viety hoitoon ja koti on pitkästä aikaan koiraton. Aaron viihtyy varmasti hoitopaikassaan, sillä sen Dessy-siskolla taitaa olla ihan yhtä paljon energiaa kuin Aaronilla :-) Oli kiva nähdä Dessy pitkästä aikaan. Tyttö oli kyllä ihan isänsä näköinen!

Toivotamme kaikille hyvää joulua sekä riehakasta ja touhukasta uutta vuotta 2003!

20.12.2002 MATKA LÄHESTYY
Häämatkalle lähtömme lähestyy ja näin ollen Emil lähti tänään matkaamaan joulun viettoon kohti Kuopiota Eevan, Jussin ja Wellun kanssa. Emil lähti iloisesti heidän kanssaan, mutta itselleni tuli aika surullinen mieli... kolme viikkoa on kauhean pitkä aika olla ilman koiria! Onneksi Aaron on seuranani vielä tämän yön!

Aaron viedään huomenna hoitoon kasvattaja Benitan luokse. Se saakin nyt ensimmäisen kerran elämässään olla yhden yön ainoa koira talossa. Sen jälkeen sillä riittääkin seuraa kun Benitalla on jo ennestään 5 koiraa, joista yksi on sen emä, yksi sisko ja yksi velipuoli.

16.12.2002 VIIKONLOPPU
Kävimme lauantaina Emilin kanssa tervehtimässä Piaa, Kaita ja Capsia. Capsi päätti, että Emilin rintakarvat kaipaavat trimmausta ja yritti harventaa niitä hampaillaan. Sama kohtalo uhkasi minun auki jätettyjä hiuksiani ;-) Capsi oli kasvanut ja tummentunut hurjasti edellisestä vierailustamme. Nätti typykkä!

Sunnuntaina teimme Eevan, Jussin ja Wellun kanssa noin tunnin metsälenkin. Aaronilla ja Wellulla oli ihan omat keppi- ja painileikit, kun Emil taas keskittyi viihdyttämään itseään ja komentamaan poikiaan kun meno yltyi sen mielestä liian vauhdikkaaksi.

Illalla olimme Simon vanhemmilla viettämässä joulua (matkamme vuoksi jouduimme viettämään sitä jo nyt). Emil rakastaa pakettien avaamista! Loppujen lopuksi Emil avasi myös Aaronin paketin kun Aaron keskittyi Emilin paketista löytyneeseen leluun. Molemmat pojat saivat myös siankorvia, joista ensimmäiset pistettiin poskeen heti avaamisen jälkeen.

08.12.2002 EMIL AGILITYKILPAILUISSA
Koiratäyteinen viikonloppu alkaa olemaan lopuillaan. Perjantaina olimme Emilin kanssa tokokisoissa, lauantaina molempien poikien kanssa messarin näyttelyssä ja tänään Emilin kanssa agilitykilpailuissa.

Kilpailu oli Keravan maneesissa ja tuomarina toimi Risse Koponen. Teimme ensimmäisen kerran yhden päivän aikana kaksi kilpailurataa. Ensin aamupäivällä hyppyradan ja iltapäivällä tavallisen agilityradan. Ensimmäiselle radalle saimme tulokseksi 5 virhepistettä keppien aloituksesta. Täytyy kyllä tunnustaa, että myöhästynyt ohjaukseni taisi olla virheen syy. Muuten ratasuorituksemme olikin erinomainen ja pääsimmekin ihanneajan ali.

Toisella radalle saimme 10 virhepistettä. Keinulla oli hieman liikaa vauhtia ja toisen virheen otimme jälkeen kepeiltä ja taas minun huonosta ohjauksestani ;-) Alitimme kuitenkin taas ihanneajan. 

Kahden kilpailun päivä oli mielenkiintoinen kokemus ja olin tyytyväinen siihen, että Emil jaksoi hienosti keskittyä myös toiseen rataan, vaikka sillä oli rankka viikonloppu takana. Seuraavan kerran kisaamme agilityssä todennäköisesti helmikuussa 2003.

07.12.2002 VOITTAJA 2002
Raskas mutta antoisa näyttelypäivä takana. Tuomari Elina Tan-Hietalahti oli aika tiukalla päällä ja jakeli kakkosia oikein urakalla ja myös muutaman kolmosen.

Aaron voitti junioriluokan saaden KP:n. Aaronin esiintymiseen olin erityisen tyytyväinen. Se juoksi nätisti ilman kenguruloikkia ja seisoi rauhallisesti.  Emil oli käyttöluokan 3. saaden SA:n (arvostelu). Emilkin esiintyi kivasti ja arvostelussa mainittiin hyvät liikkeet kahteen otteeseen :-)

Emilin poika Wellu oli NUO 1/1, SA, PU-4 ja toinen poika Miska NUO 1/2. Emilin Fanni-tytär sai ykkösen ja oli NUO 1/3, toinen tytär Freya sai kakkosen. Emilin emä KANS & FIN & S MVA Siphra's Indian Echo voitti nartut ja sai Voittaja 2002-tittelin! ONNITTELUT!

Esitimme myös Emilin jälkeläisluokan johon osallistuivat Emilin lisäksi Miska, Wellu, Aaron ja Fanni. Kiitos Sadulle Aaronin esittämisestä! Jälkeläisluokan voitti Emilin mummi KANS & FIN & EST MVA, PMV-97, V-01 Westerlea's Tornado at Siphra "June" jälkeläisineen. 

06.12.2002 TOKOKISAT ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ
Olimme Emilin kanssa tänään tokokisoissa Lauttasaaressa. Paikkana oli matala, kaikuva parkkihalli, joka oli meille uudenlainen ympäristö. Tulokseksi saimme AVO 3, liikekohtaiset pisteet löytyvät Emilin tokosivulta. Olin tähän AVO 3-tulokseen huomattavasti tyytyväisempi kuin edellisiin. Emil oli innokas ja piti hyvin kontaktia. 

Paikallaan makaaminen meni loistavasti. Tilanne oli vähän erilainen, koska ohjaajien piilo sijaitsi parkkihallin rappukäytävässä eli katosimme ovesta ulos koirien jäädessä makaamaan halliin. Seuraamisen alku oli vähän hankala, mutta loppu menikin sitten loistavasti. Tuomarikin totesi, että "hienostihan tuo meni alun jälkeen." Maahanmenosta täydet pisteet. Luoksetulosta saimme vain 5 pistettä, sillä pysähdys oli todella valuva. Olemme harjoitelleet pysäytyksiä lähempänä ohjaajaa. Täytyy ruveta harjoittelemaan hieman kauempaa, jotta saamme tämän varmemmaksi. Seisomisesta taas täydet pisteet. Nouto oli muuten hieno, mutta loppuasento oli vino. Kaukokäskyt menivät tavallista huonommin. Jouduin ensimmäisessä istumaan nousussa antamaan 2 käskyä ja toisessa istumaan nousussa 3 käskyä, joten nollille meni. Hyppy on ollut varma liike, joten siitä tullut nolla oli yllätys (ja näihinhän saa varautua kun koiran kanssa harrastaa :-).  Emil lähti ensimmäisellä käskyllä kohti estettä ja pysähtyi sitten haistelemaan estettä. Annoin toisen käskyn, mutta ei auttanut. Nolla tuli. Otin vielä koiran uudelleen sivulla ja tällä kertaa se teki loistavan avoimen luokan hypyn :-) Kokonaisvaikutuksesta vielä 8 ja koe oli suoritettu.

Kisaamista jatketaan todennäköisesti vasta ensi keväänä kun löytyy kilpailu joka sopii aikatauluumme. Huomenna onkin sitten Messaripäivä, johon tulemme 2 koiran voimin!

23.11.2002 WELLUSTA PMV-02!!!
Sain juuri loistouutisia Norjasta. Pohjoismaiden voittaja-näyttelyssä Emilin Wellu-poika oli ROP saaden samalla Norjan sertin ja cacibin! Wellu sai samalla nuorten pohjoismaiden voittaja 2002 sekä pohjoismaiden voittaja 2002-tittelit! Näyttelyyn oli ilmoitettu 45 koiraa, 27 urosta ja 18 narttua. Mahtavat onnittelut Eeva, Jussi ja Wellu, te olette mielettömiä!

Aaron on taas palannut "elävien kirjoihin." Kuumetta ei enää torstai illan jälkeen ole ollut ja ruoka maistuu taas entiseen tahtiin. Energiaa riittää taas leikkimiseen ja Emilin kiusaamiseen. Lääkekuuri jatkuu vielä maanantaihin asti, joten siihen asti otetaan rauhallisemmin. Lääkkeet menevät muuten jo todella helposti alas. Se on ilmeisesti todennut, että pillerit kannattaa syödä ensimmäisellä kerralla tai ne tungetaan suuhun niin monta kertaa, että ne katoavat.

Kiitos kaikille, jotka ovat auttaneet ja olleet hengessä mukana :-)

21.11.2002 AARON SAIRASTAA, osa 2
Olen jo monesti ajatellut, että Emil ja Aaron ovat monessa asiassa kuin yö ja päivä. Tämä pätee myös pillereiden syöttämiseen. Emilille voi heittää pillerit namuina ja se syö ne kiltisti. Aaronille pillerit on pakko tunkea syvälle kurkkuun ja pitää kuonosta kiinni kunnes nielaisee, sillä muuten ne lentävät vauhdilla lattialle ;-) 

Ruoka maistuu jo joten kuten. Se syö tällä hetkellä pääasiassa riisiraejuustomömmöä, jossa on paljon vettä. Yritän saada ruoan mukana menemään mahdollisimman paljon vettä, sillä se ei mielestäni juo tarpeeksi. Se oli eilen illalla jo pirteämmän oloinen, mutta yö oli taas rauhaton. Antibioottien vaikutus pitäisi näkyä parissa päivässä, joten toivottavasti kohta helpottaa.

20.11.2002 AARON SAIRASTAA
Kävimme tänään Aaronin kanssa eläinlääkärissä. Se oli jo eilen iltapäivällä hieman väsyneen oloinen, mutta vasta illalla tajusin, että kaikki ei todellakaan ole hyvin. Se kulki kotona korvat luimussa ja häntä melkein koipien välissä. Se myös hengitti aika raskaasti ja seisoi koko ajan suostumatta menemään maahan. Mittasin siltä kuumeen: 39,6. Soitin Yliopiston Eläinsairaalaan (siinä vaiheessa kaikki muut olivat jo menneet kiinni) sain heiltä ohjeet seurata tilannetta. Päivystävä lääkäri oli juuri menossa leikkaukseen, joten hän ei pariin tuntiin vapautuisi. Jäimme siis odottamaan miten tilanne kehittyisi. Mittasin myöhemmin vielä kuumeen ja se oli hieman noussut mittarin näyttäessä 39,8. Päätimme kuitenkin odottaa aamuun. Eläinsairaalahan päivystäisi koko yön, jos tapahtuisi muutosta huonompaan.

Yö oli rauhaton. Heräsin jatkuvasti siihen, että Aaron vain seisoi sängyn vieressä. Lopulta avasin vierashuoneen vuodensohvan ja otin sen viereeni nukkumaan. Se oli vieläkin erittäin haluton käymään maahan, mutta rauhoittui kuitenkin hieman. Emil valtasi heti paikan vierestäni vuodesohvalta, se oli sen mielestä varmasti luksusta sillä koirat eivät meillä saa nukkua sängyssä. Vuodensohvalle ne ovat aina saaneet tulla, silloin harvoin kun se on auki.

Aamulla lähdimme kauheassa kelissä ajamaan kohti eläinlääkäriä. Eihän tuollaista omituista käytöstä voinut enää hetkeäkään katsella. Eläinlääkäri tutki Aaronin perusteellisesti. Mitään ulkoista vaivaa siitä ei löytynyt, joten siltä otettiin verikoe. Verikoe paljasti tulehdusarvot ja se sai 5 päivän antibioottikuurin. Kuume oli laskenut 39,2:teen. Seuraavat päivät menevät siis kuumeen tarkkailun ja levon merkeissä.

Aaron oli todella rohkea ja reipas eläinlääkärillä. Se seisoi hienosti tutkimuspöydällä, vaikka sitä käänneltiin, väänneltiin ja tutkittiin joka puolelta. Verikokeen ottaminenkin meni loistavasti. Lääkäri tarjosi sille vielä ruokaa, koska se näytti niin nälkäiselle. Ihmekös tuo sillä se ei ollut vuorokauteen syönyt mitään ja se on syöppö-Arskalle pitkä aika ;-) Se veteli sitten hirveällä ruokahalulla purkillisen toipilasruokaa. Toivottavasti se oli merkki paranemisen alkamisesta!

17.11.2002 AGILITYKILPAILUT
YES!!! Starttasimme tänään Emilin kanssa toiseen viralliseen agilitykilpailuun. Tuloksena 0-rata ja sijoituksena hienosti 3/62! Starttasimme radalle jo neljäntenä parina, joten jouduimme odottamaan pitkään lopullisia tuloksia. Emil toimi kuin unelma, se oli tänään todella helppo ohjattava. Ratakin oli kuin meille tehty: suoraviivainen ja nopea. Radalla oli hieman harvinaisempi hyppyokseri, joka oli monelle koiralle kompastuskivi. Paljon virheitä tuli myös kepeiltä ja keinulta, nämä taitavatkin olla 1-luokan koirille niitä tavallisimpia virhepaikkoja.

Eilen olimme Tuusulassa lenkillä isolla porulla. Mukana olivat Pia, Kai & Capsi, Eeva & Wellu sekä Ari, Mari, Fanny, Ida & Freya. Koirilla ja ihmisillä oli hauskaa lumisessa metsässä. Lenkin jälkeen Capsi tuli vielä meille leikkimään Aaronin kanssa.

12.11.2002 KOTISIVUJEN MUOKKAUS
Muutin Emilin pentuesivua, lisäsin sukutaulut suoraan pentuesivulle ja poistin entiset sukutaulusivut. Samalla lisäsin pentuesivulle linkit kunkin koiran noutajatietokantasivulle. Poistin myös pääsivun valikosta linkit Emilin ja Aaronin sukutauluihin. Sukutaulut löytyvät nyt molempien koirien omilta perustietosivuilta, jotka kokivat samalla muodonmuutoksen. 

Päiväkirjaakin on hieman muokattu. Siirsin syyskuu ja lokakuun päiväkirjamerkinnät omaksi sivukseen, yläpalkista pääsee siirtymään kuukausien välillä.

Aaron on oppinut avaamaan koirien lelulaatikon! Opetimme aikanaan lelulaatikon avaamisen Emilille, joka käyttää taitoaan vain silloin kun siltä pyytää jotain lelua. Aaronille tätä ei ole koskaan opetettu, mutta se on itse keksinyt miten lelulaatikko avataan ja se käyttää taitojaan ahkerasti ja omatoimisesti ;-) Nyt se kantaa jatkuvasti leluja ulos laatikosta ja levittelee niitä ympäriinsä. Seuraavaksi sille pitäisi varmaan opettaa miten lelut siivotaan takaisin laatikkoon...

09.11.2002 TAIPPARITREENAUS TUUSULASSA
Olimme tänään Freyan ja Helmin kanssa Tuusulassa treenaamassa taippareihin. Taippariharjoitusten jälkeen kävimme vielä lenkillä.  Aaron ei metsässä ollut lainkaan kiinnostanut variksesta ja  kanikin kiinnosti vain vähän. Kotiin päästyämme kokeilimme variksen kantamista omalla takapihalla ja se sujuikin siellä oikein mallikkaast. Millähän tuon innon saisi siirrettyä metsään?!?!?

07.11.2002 PIHATALKOOT
Tolleritoko jäi tänään väliin, sillä pojat olivat aivan liian väsyneitä koulutettaviksi. Olimme iltapäivällä mökillä pihatalkoissa ja pojat leikkivät pihalla neljä tuntia ja uni tuntuu nyt maistuvan.

04.11.2002 SIENNA-RED NICOLINA "CAPSI"
Kävimme eilen katsomassa Pian ja Kain uutta hauvavauva Capsia! Todella suloinen tyttö kaiken kaikkiaan. Emil ei paljoakaan välittänyt Capsista, mutta sanoi sille painavan sanan kun tyttö kävi puraisemassa sitä hännästä. Capsi ei taas välittänyt Emilin komentelusta, vaan katsoi sitä sellaisella "Mikäs sille nyt tuli ilmeellä?"

Aaron taas olisi varmasti ollut ikionnellinen, jos olisi saanut viedä pikkuneidin kotiin. Se oli alusta asti haastamassa Capsia leikkimään ja hetken kuluttua ne jo painivat ja juoksentelivat ympäri asuntoa. Aaron raukka ei tosin uskaltanut viedä Capsilta luuta, vaan odotti että tyttö jätti sen johonkin ja kävi äkkiä hakemassa luun itselleen. Se on kotona isiltä oppinut, että toisten luita ei viedä!

Kiitos muuten vielä tosi hyvästä pullasta ja teestä!

28.10.2002 TALLINNA KV
Mikä viikonloppu! Wellu suoritti lauantaina Eevan ohjaama "Raunio A"-kokeen arvosanalla erittäin hyvä. Onnea koko perheelle!

Sunnuntaina matkasimme Eevan ja Emilin kanssa Tallinnan KV näyttelyyn. Näyttelyyn oli Emilin lisäksi ilmoittautunut toinenkin suomalainen tolleriuros BALTV-01, LTUV-02 Absolutis Golden Swallow "Vallu."

Olimme näyttelypaikalla hyvissä ajoin ja jouduimmekin odottelemaan vuoroamme 5 tuntia. Emil esiintyi kuitenkin kivasti ja tuloksena AVO 1, ROP, SERT, CACIB! Emilistä tuli siis samantien Eestin muotovalio ja jäämme odottelemaan vahvistusta kansainvälisen muotovalion tittelille!

Tollerikehästä ryntäsimme alakertaan, jossa ryhmäkehät olivat jo alkaneet. Emil oli jo pitkän päivän uuvuttama ja ryhmäkehässä esiintyminen oli vähän niin ja näin ja ryhmäsijoitusta ei tullut. 

Illalla matkasimme vielä katamaraanilla kotiin merellä puhaltaessa 15 m/s. Olimme kaikki aika väsyneitä kotiin päästyämme, mutta kyllä kannatti lähteä matkaan!

25.10.2002 TOKOA
Maanantaina olin ensimmäistä kertaa kouluttamassa penturyhmää Uudenmaan Noutajakoirayhdistyksen tokotreeneissä. Ryhmääni kuuluu mm. labbiksia, tollereita, kiharakarvainen noutaja sekä fieldspanieli, joten ei varmaan tule olemaan tylsää ;-) 

Kouluttamisen jälkeen olin ensin Aaronin kanssa kilpailemaan aikovat ryhmässä ja Emilin kanssa AVO/VOI/EVL-ryhmässä. Aaron oli ensimmäistä kertaa elämässään ohjatussa tokokoulutuksessa muiden koirien kanssa. Yllättävän hyvin se piti kontaktia minuun, vaikka ympärillä oli paljon koiria :-)

AVO/VOI/EVL-ryhmässä ei ollut tällä kertaa kouluttajaa paikalla, joten teimme töitä pareittain. Emilin suoritukset olivat ihan OK. Luoksetulon pysäytykset ovat vielä hieman "valuvia", mutta muuten avoimen luokan liikkeet ovat hyvin hallussa. Nyt kun vielä saisi samanlaiset suoritukset kisoihin...

Torstaina olin viimeistä kertaa kouluttamassa tolleritokossa, ensi viikosta lähtien toiset ohjaajat jatkavat ryhmien kanssa.  Ohjelma oli hieman leikkipainoinen "viimeisestä" kerrasta johtuen. Ohjelmassa oli mm. villalankaseuraamista, noutokapulaviesti ja tempputuokio! Ryhmä on edistynyt kivasti ja kouluttaminen oli hauskaa :-)

20.10.2002 NOUTAJIEN PÄÄNÄYTTELY
Tänään oli noutajien päänäyttely Hyvinkäällä, jonne oli ilmoittautunut peräti 62 tolleria. Aaron oli junioriluokan selvästi nuorin osallistuja ja sai 1/3. Tällä kerralla olin tyytyväinen sen esiintymiseen. Se seisoi todella hienosti jopa silloin kun tuomari tuli sitä tutkimaan. Liikkeissä oli vielä toivomisen varaa, mutta osasyyllinen oli hallin liukas lattia, joka tuotti monelle koiralle  ongelmia. Emil sai käyttöluokasta 1/4. Luokka oli kova, joten täytyy olla tyytyväinen.

Emilin jälkeläisetkin pärjäsivät kivasti. Wellu-poika oli hienosti  NUO 1/1, SA ja Pu-5 ja Freya-tytär oli  NUO 1/2.

18.10.2002 LENKKEILYÄ
Keskiviikkona kävimme pitkästä aikaan lenkillä Emilin Millie-siskon ja Monan kanssa. Koirat nauttivat suunnattomasti pitkästä metsälenkistä.

Torstaina olin taas kouluttamassa tollereita. Muistan vihdoin kaikkien koirien nimet, useimpien ihmisten nimistä minulle ei kyllä ole hajuakaan ;-) Koirat ovat edistyneet ihan kivasti. Ensi kerralla on Sadun ja minun viimeinen koulutuskerta ja järjestämme koirille vähän poikkeavaa ohjelmaa mm. tempputuokion.

Koulutuksen jälkeen jäin harjoittelemaan kentälle Aaronin kanssa. Seuraaminen on kaunista (!), mutta perusasento on pysähdyksissä hieman vino. Luoksetulo tapahtuu VAUHDILLA ja tässä perusasentokin on hyvä. Paikalla oloa tarvitsee vielä harjoitusta häiriöolosuhteissa.

13.10.2002 VANTAAN NÄYTTELY
Aaronin ensimmäinen virallinen näyttely on nyt takanapäin, tuloksena JUN1/1, KP. Esiintyminen oli vieläkin hieman kengurumaista, mutta paikkakin oli aika jännittävä nuorelle koiralle: kaikuva parkkihalli. 

Emilin poika Wellu oli näyttelyn ROP! Ryhmäkehästä ei enää tullut menestystä. VSP oli JV-99, V-00 Hedera's Divine Damsel, joka sai kolmannen sertinsä. ONNEA! Urosten serti jäi tällä kertaa jakamatta Wellun ollessa ainoa SA:n saanut uros ja se ei nuoren ikänsä vuoksi vielä vastaanottaa kolmatta sertiä.

08.10.2002 KILPAILUJA
Kilpailuvimma iski pahasti. Ilmoitin Emilin agilitykilpailuihin Järvenpäähän 17.11.2002. Agilityssä meillä on takana vasta yksi virallinen startti ajanpuutteesta johtuen, toivottavasti ensi keväänä ehdimme startata useampaan kilpailuun.

Toinen ilmoittautuminen lähti tokokisoihin 6.12.2002. Tokosta pidimme hyvän tauon heinäkuu-elokuun ja syyskuussakin teimme vain muutaman pienen treenin. Viikon verran olemme taas harjoitelleet vähän enemmän ja huomanneet tauon tehneen hyvää. Liikkeissä on taas uutta puhtia ja esimerkiksi avoimen luokan hyppyongelmat ratkesivat kuin itsestään tauon aikana.

06.10.2002 TAIPPARITREENAUSTA
Aktiivinen koiraharrastuspäivä häämöttää loppuaan. Puolelta päivin olimme ensin Emilin kanssa agilitytreeneissä ja siitä jatkoimme matkaa Luukkiin, jonne Päivi ja Teemu olivat järjestäneet "Mekö taippareihin?"-tapahtuman. Aaron pääsi taas tutustumaan varikseen, lokkiin ja kaniin. Varis ei tänään kiinnostanut pätkääkään, mutta lokkia kannettiin pienen herättelyn jälkeen mallikkaasti. Päivän kohokohta oli Aaronin ensimmäinen kanijälki. Teemu veti Aaronille kunnon kanijäljen ja lähetin sen jäljestämään. Se lähti oikein mukavasti etenemään, mutta tuli pian takaisin luokseni. Lähetin sen matkaan uudestaan ja tällä kertaa se katosi metsän siimekseen. Vähään aikaa koirasta ei ollut tietoakaan, mutta maltoin pitää suuni kiinni. Pian Aaron ilmestyikin metsästä kani hienolla otteella suussa! Todella hieno suoritus ensikertalaiselta!!!

Emilin jälkeläiset Freya ja Wellu olivat tänään taippareissa. Molemmat koirat pääsivät jäljelle asti, mutta se osoittautui tänään ylivoimaikseksi eikä kumpikaan läpäissyt. No, ensi kerralla sitten...

03.10.2002 TOKOA
Tokorintamalla vähän edistystä... tolleritoko kouluttamisen jälkeen jäin vähän treenaamaan Emilin kanssa ja lainasimme Wellulta metallista noutoesinettä. Olemmme aikaisemmin kokeilleet muutamia kertoja sen kanssa, mutta se on ollut Emilin mielestä vastenmielinen eikä se ole suostunut ottamaan sitä suuhun. Nyt se vihdoin suostui nostamaan sen maasta ja toi sen minulle hienosti käteen asti. Pienestä se ihminen voikin iloita....

29.09.2002 TAIPPARITREENAUSTA
Aaron täytti eilen 9 kuukautta. Sikäli merkittävä ikä, koska nyt voi osallistua ensimmäisiin virallisiin näyttelyihin. Aaron saa kuitenkin vielä pari viikkoa odotella ensimmäistä "virallista" esiintymistään, sillä seuraava näyttely on vasta Vantaan ryhmänäyttely 13.10.2002. Sitä ennen keskitytään kuolleiden lintujen kantamiseen ja muuhun hauskanpitoon ;-)

Viime viikolla treenasimme muutamaan otteeseen taippareita varten. Alkuviikosta käytimme siipidamia, joka oli Aaronin mielestä tosi kiva juttu. Palautuksetkin tulivat perille asti. Perjantain olimme katsomassa Wellun treeniä ja näytimme samalla Aaronille varista. Metsän mielenkiintoiset hajut kiinnostivat aluksi varista enemmän, mutta hetken kuluttua variskin löysi tiensä Aaronin suuhun. Lauantaina kannettiin sitten jo sekä varista että lokkia epäröimättä. Palautukset eivät vain enää tulleet ihan perille asti....

15.09.2002 PORVOON NÄYTTELY
Loistava näyttelypäivä Porvoossa! Emil oli käyttöluokassa 1/1 ja sijoittui PU-2. Aaron sai pentuluokasta PEK-1. Emilin tytär Freya (Small Fetcher Easy-Going Ebba) sai NUO 1/1, SA, SERT ja sijoitui VSP:si. Serti oli Freyalle ensimmäinen! Onnittelut vielä Freyalle, perheelle ja kasvattajalle!

Paikalla oli 17 koiraa, joista vain 4 sai SA:n, tuomarina oli ruotsalainen Moa Persson. Emilin ja Aaronin arvostelut näyttelyarvostelusivulta.

14.09.2002 AGILITYÄ
Aamulla tapasimme agilitykentällä Emilin pojan ja Aaronin velipuolen Wellun sekä Ferron, joka on Emilin serkku ja Aaronin velipuoli ;) Olikos tarpeaksi sekavasti selitetty?

Pojilla oli NIIN hauskaa. Aaron ja Wellu pääsivät toista kertaa elämässään kokeilemaan agilityä ja intoa oli älyttömästi! Aaron kokeili putkea, keppejä, keinua ja pientä hyppyä. Kaikki tietysti tarkasti valvottuna, jotta se ei pääse telomaan itseään. Ikäähän on kuitenkin vasta 8 kuukautta.

2.9.2002 PÄIVÄKIRJA AVATTU
Päiväkirja avattu. Muiden sivuilta on niin kiva käydä lukemassa päiväkirjamerkintöjä, joten piti avata päiväkirja myös Emilin ja Aaronin sivuille :-) Tästä lähtien tänne tulee juttua poikien elämästä. Uusin merkintä tulee aina ylimmäksi sivulle.

Koirat ovat kesällä viettäneet rentoja lomapäiviä omien hääjärjestelykiireiden takia ja kotisivupäivitykset ovat olleet oikeistaan vain kuvapäivityksiä. Nyt on kuitenkin häät takana päin ja syksyn myötä alkavat taas ohjatut treenit. Emilin kanssa yritämme päästä tämän vuoden aikana vielä starttaamaan sekä tokossa että agilityssä ja Aaronin kanssa tähdätään ensi kevään taippareihin.

Emilin poika Miska (Small Fetcher Easy-Going Egon) oli viime viikonlopun Mynämäen näyttelyn ROP ja Emilin ensimmäisen pentueen emä Fiina (Small Fetcher Alice) oli saman näyttelyn ROP-VET. Small Fetcher-kennelistä tuli ROP- ja RYP-5 kasvattajaryhmä. ONNEA!